EK 2018: Terugblik

Geplaatst op 22-04-2018.

De rook van het 33e Senioren en 24e Junioren Europees Kampioenschap ITF Taekwon-Do – dat van 12 tot en met 15 april 2018 werd gehouden in Maribor, Slovenië – is inmiddels neergedaald, maar de herinneringen blijven. Op de Facebookpagina van I.T.F. Nederland zijn vele EK video’s te vinden. Mis vooral de mooie fotoserie van René Vrijens niet: Algemeen; Donderdag; Vrijdag; Zaterdag; Zondag; (zijn Facebookpagina).

Er is meer dan 30.000 keer (live) meegekeken, dus het zal niemand ontgaan zijn dat ons Nederlandse Team het geweldig heeft gedaan! We eindigden op de 9e plaats in het medailleklassement (zie ook ons artikel over de statistieken). Er deden 642 Taekwon-Doins mee uit 28 landen. Nederland was vertegenwoordigd door 29 deelnemers van 10(!) I.T.F. Nederland-scholen, 9 coaches, 2 scheidsrechters en vele supporters. .

Er waren zoveel grote en kleine mooie momenten, al dan niet gevangen door de camera. Monica Anholt die het Nederlandse Junioren Damesteam op de valreep door een aantal extra rondes naar goud sloeg; de nagelbijter bij het teamsparren tussen onze Senioren Dames en de Ierse delegatie; spruit Sam Delrock die voor het eerst in de senioren damesklasse uitkwam en het tot de finale wist te schoppen – en en passant wereldtopper Sarah Lehane met 3-1 wegtikte bij het voorgenoemde teamsparren; Nina Meppelder die haar topplek aan de voedselketen in haar sparringsklasse wederom met succes wist te verdedigen; Yra Labrie die met jaloersmakend gemak de finale naar zich toe wist te trappen met haar flexibele benen; de hartkloppingen die haar zus Pom ons bezorgde in de halve finale die tot een golden point moest komen; etc. etc… teveel om op te noemen! Het enorme teamgevoel dat er heerste straalde in ieder geval door tot in Nederland.

De resultaten: Bo Rook haalde brons bij Tuls; Nina Meppelder en Yra Labrie werden Europees Kampioen Sparren; Sam Delrock en Chris van de Veerdonk gingen beiden naar huis met een zilveren medaille voor het Sparren; Pom Labrie en Lisa van der Wijngaart scoorden allebei brons bij Sparren; het Senioren Dames Team wist bij Sparren een zilveren medaille binnen te slepen en als klap op de vuurpijl sloeg het Junioren Dames Team zich tot Europees Kampioen bij het Team Breken.

Dit alles is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van onze Trainings- en Selectiecommissie, bestaande uit Sabums Stephen Tapilatu, Tim Kool en Boo Sabum Vincent Vrijsen, de trainers en coaches van alle selectieleden, onze geweldige sponsor Mightyfist en de support van ouders en fans die uit volle borst hebben staan juichen vanaf de zijlijn – zowel uit als thuis.

Nederland was verder vertegenwoordigd door Master James Tjin-A-Ton (wedstrijdsectie van de AETF,  de Europese afdeling van de ITF). Ook WSC-leden Sabums Rory de Vries en Emiel Kloor waren aanwezig als scheidsrechters. Vanuit zijn functie bij de ITF was ook Master Coos van den Heuvel van de partij en waren vanuit het bestuur van I.T.F. Nederland Sabum Wouter Meijer en Boo Sabum Jair Stenhuijs aanwezig voor o.a. het Europese ITF Congres.

Het Social Media Team van I.T.F. Nederland (Boo Sabums Kimberly Marso en Ben Stofbergen) heeft haar vuurdoop gehad en is met vlag en wimpel geslaagd, want het was weer flink meeleven geblazen. Dank aan de reporters die tussen hun eigen wedstrijden door hier een bijdrage aan hebben geleverd!

Namens I.T.F. Nederland: allen hartelijk dank voor jullie inzet, gefeliciteerd met de behaalde resultaten, of deze nou in een medaille hebben geresulteerd of niet. Op naar het WK in Duitsland in 2019!