Lesaanbod

Taekwon-Do Nieuwegein biedt Taekwon-Do, Kickboxing en Defense onderwijs van het hoogste niveau. Wij zijn een warme club, waarin iedereen meetelt. Jouw ontwikkeling staat centraal. Daarom hebben wij gespecialiseerde programma’s voor elke doelgroep. Jezelf verdedigen of meedoen aan wedstrijden zijn slechts een deel van wat Taekwon-Do inhoudt: onze deuren staan open voor alle leeftijden en niveaus. Naast ons wedstrijdteam (CB19NL), een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs, begeleiden wij ook verschillende clubs in de regio Midden-Nederland.

Taekwon-Do Kids

Exclusief voor de allerjongsten bieden wij het speciaal ontwikkelde
Taekwon-Do Kids Programma’ aan. Dit programma sluit nauw aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en besteedt veel aandacht aan onderwerpen als: zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfverdediging.

Hierbij worden specifieke thema’s behandeld zoals: verantwoordelijkheid, leiderschap, gezonde voeding, samenwerken, pestgedrag, gevaarlijke situaties en omgaan met vreemden.

Door middel van spelletjes, fysieke oefeningen, taken, rollenspel, het vertellen van verhalen, discussies, problemen oplossen, quizzen en puzzels wordt deze kinderen vaardigheden aangeleerd die de fysieke, cognitieve, gedragsmatige en sociale ontwikkeling bevorderen. Het is een programma waar uw kinderen de rest van hun leven profijt van hebben.

Taekwon-Do Kids Taekwon-Do Nieuwegein

Taekwon-Do Elite

Voor de fanatiekelingen die extra willen trainen bieden wij de Taekwon-Do Elite lessen aan. Tijdens deze lessen staan de technische onderdelen centraal. Wil je jezelf verbeteren, meedoen met wedstrijden of examen gaan doen dan zijn deze lessen een aanrader! Door de specifieke begeleiding van onze instructeurs kun je je geen betere voorbereiding wensen.

Deelname is mogelijk vanaf gele band en deze lessen zijn open voor alle leeftijden.

Black Belt Club

Al onze zwarte banders (danhouders) zijn ook (assistent)instructeurs binnen de club. Speciaal voor de hogere graduaties hebben wij de Black Belt Club opgezet. Tijdens deze lessen nemen we alle tijd om de specifieke stof van de danhouders door te nemen en te oefenen. Het is de ideale mogelijkheid om als leraar / zwarte band ook weer eens les te krijgen en samen van én met elkaar te leren. Inmiddels trainen ook bevriende instructeurs van andere clubs uit de regio mee.

Deelname is mogelijk vanaf zwarte band.

Ladies Only

In de Ladies Only groep beoefen je Taekwon-Do in al zijn facetten op een laagdrempelige manier. De les is voor vrouwen en gegeven door vrouwen. Gezellig en leerzaam. De trainingen worden gegeven door Boosabum Ixora en Ana-Liza.

Ladies Only Taekwon-Do Nieuwegein

Fight Club

De Fight Club op donderdag (6-12 jaar) en zaterdag (vanaf 13 jaar) richt zich op het onderdeel sparren. Deelname aan deze training is alleen op uitnodiging en in samenspraak met de instructeur.

Fight Club Taekwon-Do Nieuwegein

Defense

Je kunt zoveel internetfilmpjes bekijken, boeken lezen en trainen in de gym als je wilt: wanneer het op zelfverdediging aankomt wordt vaak vergeten dat elke situatie anders is en dat de “Bad Guy” het scenario dicteert. Het doel van deze lessen is om je zo snel mogelijk in veiligheid te brengen als je te maken krijgt met (crimineel)geweld. Het detecteren, de-escaleren en jezelf daadwerkelijk fysiek verdedigen staan centraal. Tijdens de lessen leer je je natuurlijke instincten te vertrouwen en je ingebouwde “Airbag” te gebruiken wanneer je wordt overvallen door een verrassingsaanval (Ambush).

Hoofddocent Wouter is Personal Defense Readiness Instructeur binnen het S.P.E.A.R. Systeem van Tony Blauer. Het S.P.E.A.R. System is één van de meest vooraanstaande trainings- en adviesorganisaties met betrekking tot veiligheid en zelfverdediging in de wereld. Daarnaast worden de toepassingen van de technieken uit de Tuls geoefend met één of meerdere partners volgens de Radix principes.

In de training leer je niet alleen technieken, maar je traint ook onder stress en alles wat je leert wordt onder zo realistisch mogelijke omstandigheden getest. Alle scenario’s komen voorbij.De trainingsmethode kunnen heftig zijn, maar maakt wel dat je beter voorbereid bent op gewelddadige situaties.

CB19NL

Taekwon-Do Nieuwegein werkt op wedstrijdgebied samen met een aantal andere scholen, namelijk Team Carvalho Sports, Taekwon-Do Academy Nimjae en Taekwon-Do School Amsterdam. Dit collectief neemt deel aan wedstrijden onder de naam “CB19NL”.

CB19NL is ontstaan uit de behoefte om gezellig met elkaar te trainen en van elkaar te leren in voorbereiding op een toernooi (in het buitenland). De coaches van de scholen kenden elkaar dan ook al lang voordat CB19NL het daglicht zag. Het mooie van samen trainen is – los van de gezelligheid – dat je af en toe eens andere ogen hebt die naar je kijken.

De Gemeente Nieuwegein ondersteunt gezinnen met lage inkomens door middel van de Nieuwegein Stadspas.

Tevens is het lidmaatschap van de nationale Taekwon-Do bond, I.T.F. Nederland, verplicht. De kosten bedragen €25,- per jaar (tot en met 12 jaar) en €30,- per jaar (13 jaar en ouder). Deze jaarlijkse contributie wordt per automatische incasso geïnd door I.T.F. Nederland.