I.T.F. Nederland

In de begin jaren ’60 werd Taekwon-Do in Europa geรฏntroduceerd. In Nederland heeft men door twee Koreaanse Instructeurs met het Taekwon-Do kennis kunnen maken, namelijk: Kwon Moo Gun in Zuid-Nederland en Park Joong Soo in het westen.

In 1966 werd de Nederlandse Taekwon-Do Associatie (NTA) opgericht. In die tijd maakte Taekwon-Do een explosieve groei door in Nederland. Al snel werden er Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. In 1987 werd na onenigheid onder leiding van de toenmalige bondscoach Wim Bos, tegenwoordig Grand Master, de I.T.F. Belangengroep opgericht. Deze belangengroep had als enige organisatie in Nederland de erkenning van de ITF.ย 

Op 17 januari 1992 is vanwege de gunstige ontwikkelingen binnen de belangengroep I.T.F. Nederland opgericht als volwaardige Taekwon-Do organisatie, de “National Governing Body” voor I.T.F. Taekwon-Do binnen Nederland. Sahyun James Tjin-A-Ton en Sabum Kiet Tjon-A-Pauw staan te boek als oprichters.

In de zomer van 2012 werd besloten door de besturen van de NTA en I.T.F. Nederland om weer samen te gaan werken. De NTA ging als organisatie op in I.T.F. Nederland. Een historische en unieke ontwikkeling en voor het Taekwon-Do in Nederland. Taekwon-Do Nieuwegein is aangesloten bij I.T.F. Nederland.