Wat is Defense?

Jezelf verdedigen is zoveel meer dan die ene techniek die “altijd werkt” aanleren. Je kunt nog zoveel internetfilmpjes bekijken, boeken lezen en trainen in de gym: wanneer het op zelfverdediging aankomt is het belangrijk om realistische scenario’s te trainen. Naast het fysiek aspect, spelen nog veel meer factoren een rol om je succesvol te kunnen verdedigen. Onze Defense lessen zijn no-nonsense en gebaseerd op het SPEAR System™ van Tony Blauer, Taekwon-Do en Kickboxing. Het is mentaal en fysiek intens en uiterst effectief.

Wat is het SPEAR System™

Het SPEAR System is ontwikkeld dor Tony Blauer. S.P.E.A.R staat voor Spontaneous Protection Enabling Accelerated Response. Tony Blauer heeft meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen tijdens gewelddadige situaties. Hij ontdekte dat mensen, ongeacht hun (trainings)achtergrond, altijd terugvielen op hun primair/aangeboren gedrag. Het SPEAR System is gebaseerd op deze natuurlijke overlevingsreflexen. Het is daarom logisch, simpel en snel aan te leren en bovendien direct toepasbaar na de eerste training! Het SPEAR System™ is het puzzelstukje wat ontbreekt om tot realistische zelfverdedigingstraining te komen.

 

Veel Martial Arts trainen technieken in plaats van principes. Het SPEAR Systemis geen vervanging van Taekwon-Do of Kickboxing, maar een “brug” naar de toepassingen die te vinden zijn in het ITF Taekwon-Do. Binnen Taekwon-Do bieden de patronen (Tuls) ontzettend veel oplossingen en praktische technieken die je kunnen helpen in gevaarlijke situaties.

Het is een perfecte toevoeging voor iedereen die de veiligheid van zijn dierbare en zichzelf belangrijk vind.

Trainen?

Klik hier voor alle lestijden. Je kunt ook langskomen voor een gratis proefles. Voor alle nieuwe leden hebben we een leuke welkomstaanbieding en een starterspakket waarbij alle benodigde trainingswapens zitten inbegrepen. Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.