Master Series: Open Dutch 2019

Geplaatst op 29-01-2019.

Nieuwegein, 29.01.2019 – Afgelopen weekend was Taekwon-Do Nieuwegein aanwezig op de Open Dutch 2019. Dit jaar was de gehele Europese top afgereisd naar Helmond als laatste voorbereiding voor het Wereld Kampioenschap in het voorjaar. Met meer dan 750 deelnemers van 80 clubs uit 22 landen was het niveau erg hoog!

Namens Taekwon-Do Nieuwegein deed Floyd mee als deelnemer, Bobby als scheidsrechter en Wouter als coach. Floyd zit momenteel midden in zijn voorbereiding voor het Wereld Kampioenschap en aan de deelnemerslijst te zien is hij niet de enige. Met name de Scandinavische landen waren goed vertegenwoordigd in zijn poule.

Open Dutch 2019: Floyd in actie

Rond 08:00 was de zaal open en druppelde de eerste deelnemers binnen. Floyd kon direct door naar de weging om zich in te checken. Hierna werden rustig alle patronen gelopen, om van de eerste spanning af te komen. Hier en daar nog een paar lichte stretch oefeningen en alvast wat andere poules bekijken. Gelukkig was Floyd zijn poule vrij snel aan de beurt, en begon de spanning ook te stijgen. In de eerste ronde moest Floyd aantreden tegen een Engelse tegenstander. Ondanks de spanning en wat schoonheidsfoutjes, wist Floyd een degelijke 14e Tul te lopen. Deze partij eindigde dan ook in een overtuigende 5-0 overwinning. In de kwart-finale stond een talent uit Finland op ons te wachten. Ditmaal was het de 8e Tul die moest worden gelopen. Direct was merkbaar dat de spanning, die zichtbaar was tijdens de eerste ronde, minder was. Hierdoor zag het patroon er direct een stuk krachtiger uit. Helaas waren de standen van zijn Finse tegenstander net iets strakker en was de kwart-finale het eindstation voor Floyd.

Het niveau in deze poule lag erg hoog, en het is duidelijk dat er richting het Wereld Kampioenschap nog wat werk verricht moet worden. De komende weken zal er veel aandacht worden besteed om deze puntjes op de i te zetten.

Open Dutch 2019: Floyd in actie

Voor bobby was de dag nog niet voorbij. Op veld 10 heeft hij ervoor gezorgd dat de gehele dag alles soepel verliep. Een toernooi kan niet zonder scheidsrechters. Bobby bedankt dat je namens Taekwon-Do Nieuwegein als scheidsrechter wilde fungeren.

Tot slot willen wij Master Willy van de Mortel en zijn club bedanken voor het organiseren van dit mooie evenement en natuurlijk I.T.F. Nederland. Dankzij deze landelijke Taekwon-Do organisatie, waarbij wij aangesloten zijn, kunnen dit soort professionele evenementen worden georganiseerd.