Lerarentraining I.T.F. Nederland

Geplaatst op 03-02-2019.

Nieuwegein, 03.02.2019 – Vandaag was in Utrecht de eerste lerarentraining, ook wel plaque training genoemd, van I.T.F. Nederland. Vanuit Taekwon-Do Nieuwegein waren Boosabum’s Avita, Ashin en Sabum Wouter aanwezig.

Elk seizoen worden twee of drie lerarentrainingen georganiseerd door I.T.F. Nederland. Vanuit het hele land komen Instructeurs en Masters bijeen om samen te trainen. De dag begon met een korte warming-up waarna de Instructeurs onder leiding van de Technische Commissie verder gingen met het lopen van de drie hoogste Tuls (patronen).

Daarna werd door de leden van de ITS Commissie stilgestaan bij het onderdeel minset. Met name bij de verschillen tussen een Growth- en Fixed mindset kwamen voorbij in een leuke animatie. Hierna werd de theorie toegepast met verschillende oefeningen. Boosabum Ashin was helemaal van slag;-).

Ashin helemaal van slag

In de middag werd de Ondersteuning I.T.F. Taekwon-Do Sportleider opleiding geïntroduceerd. Deze opleiding biedt leden de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen en op een laagdrempelige manier kennis te maken met het leren lesgeven. Deze opleiding volgt de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) en past binnen de al bestaande NOC*NSF erkende Assistent- en Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider opleidingen van I.T.F. Nederland. Binnen onze vereniging mag Sabum Wouter deze opleiding geven en op korte termijn zullen wij gaan starten met de eerste cursus van de regio.

Introductie van de O-ITS opleiding

Na de pauze werden de laatste puntjes op de i gezet bij de patronen. Behalve het samen trainen werd en ook veel gelachen. Als club zijn we trots dat we lid zijn van een organisatie waarbij kennis delen, plezier hebben en samenwerken normaal zijn. Alle instructeurs bedankt en wij kijken uit naar de volgende lerarentraining tijdens het Instructeursweekend van I.T.F. Nederland eind maart.

Deelnemers lerarentraining van Taekwon-Do Nieuwegein