In gesprek met: Boosabum Floyd

Geplaatst op 17-04-2019.

NIEUWEGEIN, 17-04-2019 – Hij was nog maar net begonnen met Taekwon-Do en droomde er toen al van: meedoen aan het Wereldkampioenschap Taekwon-Do. Nog enkele dagen te gaan en deze droom kan uitkomen voor Floyd Stijger. Hoe heeft hij naar het WK toe geleefd en wat zijn zijn verwachtingen? Het woord is aan Floyd!

Floyd, dit is je eerste grote internationale toernooi en direct het Wereld Kampioenschap. Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je was geselecteerd voor het nationale team?

Ik was zeer verrast op het moment dat ik dat top nieuws te horen kreeg! In mijn periode bij de jeugd deed ik op hoog niveau mee, maar ik heb een periode geen wedstrijden meer gedaan om me meer te focussen op school. Een jaar geleden ben ik weer volle bak gaan trainen en er weer volop voor gegaan, begon weer wedstrijden te draaien en ik merkte dat het niveau hoog lag! Dat stimuleerden mij ook om meer te trainen dus ik ben blij dat ik de kans krijg om me te bewijzen op het aller hoogste niveau.

In de periode dat je deelnam in de jeugd categorieën was je zeer succesvol. Hierna volgende een periode zonder wedstrijden. Hoe voelt het om weer terug te zijn op het allerhoogste niveau?

Het voelt fijn maar het is ook zwaar! Zeker omdat ik bij de jeugd aan de top stond. Ik merkte dat het niveau bij de junioren een stuk hoger ligt, en het was best lastig om ook hier naar de top toe te werken. Er was dus werk aan de winkel! Gelukkig ben ik nu top fit voor het WK en goed voorbereidt.

Boosabum Floyd en Sabum Wouter een paar jaar terug

Hoe heb je je voorbereidt op dit Wereld Kampioenschap naast het meedoen aan wedstrijden?

Normaal train ik elke week op dinsdag en vrijdag op de club met mijn coach. Daarnaast heb ik veel lenigheid oefeningen thuis gedaan en een paar keer per week gaan hardlopen. Ook heb ik de selectietrainingen van I.T.F. Nederland gevolgd en daar trainde ik ook hard op weg naar het WK.

Over een kleine week gaat het Wereld Kampioenschap beginnen, beginnen de zenuwen al te komen?

Ik heb op dit moment totaal geen zenuwen nog voor het WK maar die zullen gegarandeerd komen als we eenmaal zijn aangekomen in Duitsland.

Waar kijk je het meest naar uit in Inzell en wat zijn je verwachtingen?

Dit toernooi gaat mijn eerste WK worden en wil vooral leren hoe het er aan toe gaat op zo’n groot toernooi, zodat ik in de toekomst weet wat het niveau van de absolute toppers is. Mijn doelstelling is om mijn beste patronen (Tuls) te laten zien als ik maar kan. Het zou mooi zijn als ik hierdoor dan ook een ronde door weet te komen! Verder kijk ik uit naar het avontuur en na de wedstrijden hoop ik natuurlijk ook plezier en lol maken met de andere leden van het Nederlands team?