Taekwon-Do: Tool voor Sociale Ontwikkeling

Geplaatst op 09-05-2019.

NIEUWEGEIN, 09.05.2019 – Sociale Vaardigheden, Sportklassen en Agressie Regulatie voor het Praktijkonderwijs. Sabum Wouter geeft al enkele jaren op het Pro33college in Amersfoort deze trainingen en gebruikt Taekwon-Do als middel om de leerlingen verder te helpen.

Praktijkonderwijs is een vorm van het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen zo goed mogelijk worden voorbereidt op de maatschappij. Sociale Vaardigheden zijn hier een belangrijk onderdeel van. Taekwon-Do is meer dan alleen een Martial Art. Zo omschreef Grand Master Tran Trieu Qua al dat Taekwon-Do bestaat uit vier facetten: als sport, als martial art, als manier van leven en als tool voor sociale ontwikkeling. Tijdens de trainingen werd door Sabum Wouter aandacht besteed aan groepsvorming, groepsdruk, zelfvertrouwen ontwikkelen, conflictsituaties en mediation, hulp vragen en bieden, emoties herkennen en ermee om kunnen gaan.

Tijdens de trainingen is de afgelopen jaren veel progressie geboekt en dit jaar was dat ook goed te zien. Sommige leerlingen wilde zelfs nog een keer meedoen en helpen bij de tweede training van het seizoen.

Heeft u ook interesse in een workshop op maat? Neem dan contact op via info@taekwondo-nieuwegein.nl. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.