Tweede Dan Examen Ixora, Ana-Liza en Erwin

Geplaatst op 13-05-2019.

NIEUWEGEIN, 10.05.2019 – Na jaren trainen, lesgeven, constant blijven leren, seminars volgen en als scheidsrechter fungeren op toernooien was het gisteren tijd om examen te doen voor Ixora, Ana-Liza en Erwin. Alle drie gingen ze op voor hun tweede zwarte band (2e Dan). Hoe is het examen gegaan?

We nemen je mee terug in naar het jaar 2002. In dat jaar behalen Ixora en Ana-Liza samen de eerste zwarte band (1ste Dan). 17 jaar na dat examen stonden Ixora en Ana-Liza weer voor de de examencommissie samenย met Erwin.

De afgelopen weken hebben Ixora, Ana-Liza en Erwin, samen met hun examenpartners, veel energie gestoken in de voorbereiding. Extra trainen, de hulp inschakelen van de Sabums en een proefexamen verschenen alle drie met veel zelfvertrouwen voor de examencommissie.

Na het openingswoord van Sabum Kiet kon het examen beginnen. Het examen bestond uit meerdere Tuls (Kwang-Gae, Po-Eun, Ge-Baek en een zelfgekozen Tul), Saju Chagi’s, Ilbo-Matsogi, zelfverdediging tegen mes en stok, Sparren en natuurlijk breektesten.

Na net geen twee uur kwam het verlossende woord: geslaagd!!!