Medailleregen op Holland Cup 2019

Geplaatst op 27-05-2019.

NIEUWEGEIN, 25.05.2019 โ€“ Met een missie vertrokken Roche, Floyd, coach Wouter en scheidsrechter Erwin in alle vroegte richting Pijnacker om deel te nemen aan het Master Series Toernooi van I.T.F. Nederland: de Holland Cup. Het werd een toernooi om niet snel te vergeten!

Zoals gebruikelijk wordt de dag altijd gestart met het onderdeel Tuls en Team Tuls. Binnen onze club hebben we enkele specialisten in huis. Maar voordat we de resultaten doorgeven nemen we jullie mee terug naar het Wereld Kampioenschap in Inzell afgelopen april. Om daar de pauze door te komen besluiten enkele selectiekandidaten en coaches om samen wat Tuls (patronen te lopen). Al snel wordt duidelijk dat hier een top team in wording staat en er iets moois kan ontstaan. Na enkele minuten worden er besloten om mee te gaan doen op de Holland Cup op het onderdeel Team Tul en worden er data geprikt om gezamenlijk te gaan oefenen. Wat erg mooi was om te zien dat 4 scholen, 3 instructeurs en 5 sporters hebben samengewerkt om maximaal te presteren.

Team Tul in actie op het hoofdpodium

In de eerste ronde stond direct het Team van de organiserende school op het programma en dan weet je dat het altijd lastig zal worden om scheidsrechters voor je te winnen. Roche, Floyd, Jochem, Chris en Chris lieten direct zien waar voor ze zijn gekomen, namelijk om te winnen. Met een mooie choreografie en technisch strakke Tul werd de partij in ons voordeel beslist. Wel was de score van 3-2 opmerkelijk gezien het grote verschil in kracht, choreografie en technische uitvoering. Daarna stond in de finale een team uit Engeland met enkele zeer ervaren Tul lopers. Vanaf de eerste techniek was de overtuiging er en bleek Engeland geen partij en werd overtuigend de finale met 5-0 gewonnen! Missie geslaagd en wat een begin van de dag!

Blijdschap na het winnen van de finale

Na de Team Tul werd begonnen met de individuele Tuls. Onze eigen Roche is op dit onderdeel al enkele jaren een klasse apart en wist dan ook met volle overtuiging al zijn ย partijen te winnen en een gouden medaille mee naar huis te nemen. Floyd heeft zijn goede vorm van het WK door getrokken en liep enkele goede technieken. Helaas was het niet genoeg om de finale te bereiken en verloor hij nipt de strijd om de bronzen medaille. Geen prijs maar wel weer vooruitgang geboekt. Dat beloofd nog wat voor na de zomerstop.

Na de middag pauze deden beide heren ook nog mee met het onderdeel Sparren. Floyd had er zin in en dat was te zien! Na enkele afzeggingen was zijn eerste partij direct de halve finale tegen Engeland. Met strakke trappen gaf Floyd direct zijn visitekaartje af en werd de partij duidelijk gewonnen. In de finale stond wederom een tegenstander uit Engeland. Het werd een spannende partij waarbij Floyd steeds net op voorsprong stond en de Engelsman steeds weer gelijk wist te komen. Na de reguliere tijd was het gelijkspel en dat betekend verlengen. Helaas was de Engelsman niet iets scherper in de laatste seconden van de partij en wist nipt te winnen. Toch een prachtige zilveren medaille voor Floyd. Roche vocht een klasse hoger dan normaal en moest aantreden tegen een lange tegenstander die zijn benen goed wist te gebruiken. Hierdoor kwam hij telkens een fractie van een seconde te laat om duidelijke punten te scoren. Helaas verloor hij deze partij. De dag werd afgesloten met 2 gouden medailles, รฉรฉn zilveren medaille en de beker voor de beste Team Tul.

Als kers op de taart werden we als onderdeel van CB19, een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs, ook nog eens overall winner van het toernooi!