Jeugddag 2019

Geplaatst op 05-08-2019.

Nieuwegein, 06.07.2019 – De zomer is net begonnen en na weken voorbereiding, was het eindelijk zo ver… de jeugddag. De eerste jeugddag van Taekwon-Do Nieuwegein en meteen een groot succes.  Om 09:45 uur stond iedereen paraat op het parkeerterrein van park Oudegein, waarna iedereen gezamenlijk richting het park liep. Om 10:00 uur werden de papa’s en de mama’s uitgezwaaid en kon het spektakel beginnen.

Voorbereidingen

Afgelopen seizoen hebben Ixora, Ashin en Avita de opleiding Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider gevolgd waarbij ze de opdracht kregen om een activiteit voor de school te organiseren. Samen kwamen zij op het idee om iets te organiseren voor de kinderen, namelijk een jeugd- dag. Met z’n drieën werd een planning gemaakt, vrijwilligers, sabums en andere boosabum gevraagd om te helpen, want samen kom je natuurlijk tot iets moois. Natuurlijk was iedereen enthousiast over het idee en bereid om te helpen.

 

Verzamelen op de parkeerplaats van Park Oudegein

In de zoektocht naar een geschikte locatie kwamen we al snel uit op het mooie park Oudegein. Mooi veldjes, genoeg parkeerplaatsen, centraal gelegen en ook nog eens goed bereikbaar. Na het bezichtigen van het park zijn we met z’n drieën nog even samen gaan zitten om onze planning te concretiseren, denk bijvoorbeeld aan de boodschappen, de attributen die we nog hebben, workshops indelen, tijden enz. Daarna hebben we de planning ook doorgegeven aan de andere sabums, boosabums en vrijwilligers, zodat zij zich daar ook op konden voorbereiden. Hierna hebben we de uitnodiging de deur uit gedaan. Vanaf dat moment begonnen de aanmeldingen binnen te stromen.

Rek- en Strekoefeningen in het park

Warming-Up, Workshops & Lunch

Nadat alle ouders waren uitgezwaaid werd de dag begonnen met een rondje joggen door het park. Tussendoor tik- spelletjes gedaan, rek- en strekoefeningen en weer terug naar het veldje. Na een slok water zijn we gaan starten met de workshops. De ene helft van de groep ging aan de slag met speciale technieken (hoogspringen, verspringen en trappen met een sprongetje) onder leiding van boosabums Ashin en Erwin en de andere groep deed een pittige kussentraining (stoot- en traptechnieken op het kussen en combinatie technieken) onder leiding van boosabums Roche en Avita. Na een half uurtje werd er gewisseld van groep. De kinderen die speciale technieken hadden gedaan gingen naar de kussentraining en de kinderen die kussentraining hadden gedaan gingen naar de speciale technieken.

Geconcentreerd op de kussen stoten

Na al het stoten en trappen was het tijd voor de lunch. Avita was de avond van te voren bezig geweest met het samenstellen van alle lunchpakket. De gesmeerde broodjes, fruit, sapjes en snacks vielen goed in de smaak. In de schaduw werd er met zijn allen lekker geluncht. Na de lunch en even lekker uitrazen, werd er verder gegaan met de volgende ronde workshops.

Picknicken in het park

Sabum Kiet en Boosabum Kishan gaven het onderdeel Tuls (patronen), en Sabum Wouter en Boosabum Ana-Liza het onderdeel Hosin Sul (zelfverdediging). Beide workshops waren wederom een half uur en na de workshops was het tijd voor het verrassingsspel van boosabums Ixora en Ana- Liza.

Tuls samen met Sabum Kiet

Verrassingsspel

De hele dag vroegen de kinderen zich af wat toch het verrassingsspel van boosabums Ixora en Ana-Liza kon zijn. Dit bleek levend Stratego te zijn, maar dan met dieren. Beide teams kregen een vlag die ze moesten verstoppen en de andere team moest proberen om de vlag te pakken te krijgen. Al snel werden allemaal plannen gemaakt, tactieken bedacht en alle kinderen gingen vol voor de overwinning. Het was een groot succes… 😉

Sabum Wouter krijgt een koekje van eigen deeg

Afsluiting Seizoen

Na het “verrassingsspel” stonden de papa’s en de mama’s alweer klaar om hun kids op te halen. Natuurlijk werden er nog een paar groepsfoto’s gemaakt en op het einde kregen de kinderen nog nog iets lekker mee, omdat ze allemaal z0 goed hebben meegedaan.

Zelfverdediging met Boosabum Ana-Liza

Nadat iedereen iedereen de vrijwilligers had bedankt en netjes had afgemeld werden de laatste materialen in de auto gelegd. Nog een rondje om het park netjes achter te laten en de jeugddag kwam ten einde.

Dezelfde middag kwamen de berichtjes van ouders binnen dat de kinderen een geweldig leuke dag hebben meegemaakt. Een zeer geslaagde dag welke voor herhaling vatbaar is.

Daarmee werd het Taekwon-Do seizoen afgesloten en zien we iedereen na de zomervakantie weer terug.