Selectie Training

Geplaatst op 09-09-2019.

Vianen, 08.09.2019 – De zomervakantie is pas net afgelopen maar de voorbereiding op het Europees Kampioenschap is in volle gang. Zondag was de de één-na-laatste selectietraining van I.T.F. Nederland  voordat de Nationale Selectie afreist naar Sarajevo, Bosnië-Herzegovina. Natuurlijk waren wij ook weer van de partij.

Tuls en Team Tuls

Zoals gebruikelijk start de selectie training met het onderdeel Tul. Op dit onderdeel doen zowel Roche als Floyd mee, en dat betekende dus ook vroeg ons bed uit. Gelukkig was de training dit keer in Vianen, voor ons bekend terrein. Na een korte warming-up was het tijd om aan de slag te gaan. De voorgaande selectie trainingen werd er door de bondscoaches feedback gegeven en nu werd gekeken of de verbeterpunten daadwerkelijk zijn verbeterd. Na even flink zweten, wat nieuwe feedback en video analyse was er weer genoeg stof om de komende weken mee aan de slag te gaan.

Behalve de individuele patronen, werden ook de extra trainingsdata voor het Junioren Team Tul besproken. Floyd zal daar samen met de team leden nog twee extra zondagen aan besteden.

Sparren

Na een korte lunch, stond het onderdeel sparren op het programma. Dit Europees Kampioenschap zijn Floyd en Roche geselecteerd om individueel te sparren. Naast verschillende drills was er ook aandacht voor het op te stellen game plan. Ook werden partijen gesimuleerd. Hiervoor waren vrijwillig 8 scheidsrechters naar de selectie training gekomen. Op deze manier werd inzichtelijk of je, onder druk én met een scheidsrechter, je plan kon uitvoeren. Hier werd duidelijk dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar gelukkig zijn er nog enkele weken tot het EK.

Moe maar vertrokken we weer in de auto richting Nieuwegein. Eind september is de laatste selectie training voor het EK, dan in Krimpen a/d Lek.