Scheidsrechters In Het Zonnetje

Geplaatst op 27-09-2019.

NIEUWEGEIN, 27.09.2019 – De “blauwe brigade” van scheidsrechters op al die ITF Taekwon-Do toernooien in stad en land hebben een enorme verantwoordelijkheid. Ze kunnen een toernooi maken of breken. Met het wedstrijdcollectief CB19NL proberen we deze helden te koesteren. Hoe? Lees hieronder verder!

Ze staan of zitten de hele dag in opperste concentratie naar jouw Taekwon-Do partijen te kijken en mogen geen fractie van een seconde afgeleid zijn. Dat kan immers het verschil betekenen tussen maanden voorbereiding uit het raam, of een medaille voor een deelnemer.

Binnen CB19NL zijn we dit seizoen gestart met een programma om onze scheidsen te stimuleren alle ITF Nederland opleidingen te volgen waarvoor ze zich kwalificeren en zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Onze bond ITF Nederland heeft een geweldig team in de Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie dat hard aan de weg aan het timmeren is de opleiding te vernieuwen met online leermodules.

Ook biedt ITF Nederland scheidsrechterstalent de mogelijkheid zich nét even verder te ontwikkelen in het een speciaal traject. Scheidsrechters uit deze poule kunnen dan ook rekenen op een vergoeding vanuit de bond en soms ook vanuit de organisator van het toernooi.

Als CB19NL doen wij elke training en elk toernooi wat in de zogenaamde “scheidsrechterspot”. Vanuit dit budget kunnen we onze scheidsen een extraatje aanbieden als zij zich voor het team inzetten. Zo proberen we de motivatie hoog te houden en altijd met veel gekwalificeerde scheidsrechters voor de dag te komen. Een win-win voor de organisatoren en voor onze crew!

Dit artikel is geschreven door Jair Stenhuijs voor CB19. Cover foto gemaakt door René van Steen.