Gekleurde Banden Examens | Gup Examens

Geplaatst op 19-12-2019.

Nieuwegein, 13.12.2019 โ€“ Het gehele jaar trainen en ontwikkelen onze leerlingen zich in het prachtige Taekwon-Do. Driemaal per jaar is er deย mogelijkheid om examen te doen en aan iedereen je progressie te tonen. Het was een examen waar de progressie duidelijk zichtbaar wasย en natuurlijk was er hier en daar een gezonde dosis zenuwen aanwezig.

 

Op het examen kwamen natuurlijk de verschillende onderdelen uit de cyclus van Taekwon-Do aan bod. Zo werd er begonnen met de verschillende Saju Chagi’s. Hierna was het de tijd voor de Tuls en daaraan gekoppeld de zelfverdediging applicaties uit de gelopen Tuls. Goed warm gedraaid te zijn, werden de beschermers aangetrokken voor het sparren. Op hoog tempo werden meerdere ronden tegen “frisse” tegenstanders gedraaid. Aan het einde van het examen stond de inmiddels gevreesde push-up challenge op het programma.

Tijdens een welverdiend pauze moment trok de examencommissie zich terug om het examen te bespreken. Met trots konden we iedereen zijn of haar nieuwe graduatie overhandigen!

Naast dat een examen een test is, is het ook een feestje. Nadat je je nieuwe graduatie en bijbehorende certificaat hebt ontvangen komt de vreugde. Je hebt je doel bereikt en hebt gemerkt dat door de goede voorbereiding je tot meer in staat bent. Nu is het belangrijk om nieuwe doelen te stellen voor na de zomervakantie.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe graduatie en geniet van de kerstvakantie!