Back to Business

Geplaatst op 08-07-2020.

NIEUWEGEIN, 07.07.2020 โ€“ We’re back in business en hoe! Binnen trainen, nieuwe lesuren, online cursussen geven, opleidingen volgen, examens afnemen en een bescheiden feestje vieren. We hebben niet stilgezeten afgelopen week!

Binnen trainen en Feestje

Donderdag konden we na enkele maanden eindelijk weer in onze eigen zaal trainen! Dit kwam mooi uit als voorbereiding op de examens die zaterdag zouden volgen. Zowel bij de Taekwon-Do Elite groep als de Black Belt Club hadden we een mooie opkomst. Vrijdag mochten de Taekwon-Do Kids (3-5 jaar) de avond openen, gevolgd door de jeugd, junioren en senioren. Het plezier was van de gezichten te lezen. Wat is het trappen en stoten op kussens toch lekker! Behalve een sport en/of martial art zijn we ook een echte familie en was het fijn om (bijna) iedereen weer te zien en te kunnen spreken. Na de training werd er in de kantine nog een bescheiden feestje gevierd onder het genot van zelf gemaakte hapjes en drankjes. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en natuurlijk het lekker eten!

Taekwon-Do Jeugd | Taekwon-Do NieuwegeinTaekwon-Do Senioren | Taekwon-Do Nieuwegein

Examens

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is er, ondanks de COVID-19 beperkingen, ontzettend veel progressie geboekt! Nadat het Taekwon-Do examen in maart niet door kon gaan, was er zaterdag gelukkig wel een mogelijkheid om nieuwe banden en/of strepen te behalen. De jeugd mocht het spits afbijten en direct was duidelijk dat alle buiten- en online trainingen niet voor niets zijn geweest. In combinatie met het nieuwe curriculum werd er een prachtig examen afgelegd. Dit werd bevestigd door de examencommissie met als resultaat dat alle jeugd leden een welverdiende upgrade kregen. In de middag was het de schone taak aan de junioren en senioren om dit te herhalen. Na een pittig examen waarbij natuurlijk de verschillende Tuls (patronen), Saju Chagi’s, Sparcombinaties en Fysieke test voorbij kwamen, kwam ook hier het verlossende woord: geslaagd.

Als kers op de taart kwamen onze vrienden van CB19NL ย langs voor het danexamen van Max (Taekwon-Do School Amsterdam) en Rens (Team Carvalho Sports/TA Nimjae). Ook deze mannen kregen een pittig examen met o.a. de bekende “pressure test”, fysieke test, saju chagi’s, patronen en breektesten. Na ruim twee uur kwam het verlossende woord. Beide gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider (O-ITS)

Zondag begon de dag met het geven van de O-ITS opleiding. Vanwege de drukke agenda, en de ervaring van de cursisten werd besloten deze online te geven. Tijdens de webinars in de COVID-19 periode werden bijna alle onderwerpen al aangekaart. De cursisten kregen zo de handvaten om de hoofdinstructeurs te ondersteunen tijdens de lessen. Goed om te zien was dat de cursisten het meeste al onbewust deden, en zich er nu bewust van zijn. Tevens is deze cursus een vereisten om deel te mogen nemen aan het danexamen. Hiermee werd de laatste verplichting afgestreept en kan zondag 18 juli het danexamen plaats vinden.

Leraren opleiding

Om 12 uur begon in ons pand het laatste weekend van de lerarenopleiding ‘Martial Arts voor kinderen met een motorische beperkingen. Dit is een initiatief dat is opgezet door Mariska Janssen i.s.m. de Radboud Universiteit, Spieren voor Spieren en onze landelijke Taekwon-Do organisatie I.T.F. Nederland.

” Ik vond het een interessante cursus die inzicht geeft in het omgaan met en lesgeven van kinderen met een motorische beperking. Je wordt ervan bewust gemaakt dat het niet alleen gaat om de fysieke aspecten, maar dat psycho sociale begeleiding ook een belangrijke rol speelt. Daarom is het fijn dat deze kennis gedeeld wordt en steunen wij dit initiatief. Wij vinden dat elk kind de kans moet krijgen om te sporten en dat kan binnenkort ook bij Taekwon-Do Nieuwegein.”

– Ana-Liza Tjon-A-Pauw, Taekwon-Do Nieuwegein

Online Landelijke Technische Cursus

Terwijl de bovenstaande opleiding aan de gang was, werd tegelijkertijd de 2e Online Landelijke Technische Cursus gegeven door Master Martijn Lindeboom en Sabum’s John Verkerke en Wouter Meijer. Deze keer waren de 2e en 3e danners aan de beurt.

Online LTC - Taekwon-Do Nieuwegein

Sahyun Martijn en Sabums John en Wouter

Bij beide groepen werd er gestart met de van te voren toegezonden stof over aanhaalpunten, waarna Master Martijn bij elke tul iets vertelde over de achtergrond ervan. Bij de 2e danners werden Eui-Am, Choong-Jang en de alom geliefde Juche tul doorgenomen.

De 3e dangroep was kleiner dan de 2e dan, dus werd er gekozen om meer interactief te werk te gaan. Dat past ook bij het 3e dan niveau, aangezien dat nog maar รฉรฉn stap van het sabumschap af is en de CTO de moeilijkste vragen van deze groep verwacht. Sam-Il, Yoo-Sin en Choi-Yong werden besproken en gelopen, met speciale aandacht voor de vele lastige schoptechnieken.

Nieuwe lesuren

Naast dit gezellig drukke weekend zijn we ook gestart met extra lesuren. Zo is er op vrijdag een extra uur Taekwon-Do Kids (3-5 jaar) bijgekomen en zijn we naast de Taekwon-Do Elite en Black Belt Club ook gestart met onze eigen Fight Club, welke in het teken staat van het wedstrijdsparren. Wil je weten wanneer de verschillende lesuren zijn en wat ons lesaanbod is? Check dan onze lestijden pagina en lesaanbod pagina.