Danexamens Patrick, Jürgen en Rik

Geplaatst op 18-07-2020.

NIEUWEGEIN, 18.07.2020 – Na meerdere keren uitstellen i.v.m. COVID-19 was het op 18 juli dan eindelijk zo ver. Het zwarte band examen van Patrick, Rik en Jürgen. Niet alleen een spannende dag voor deze heren maar ook voor de examinatoren.

Danexamen | Taekwon-Do Nieuwegein

Na jaren trainen, helpen met lesgeven, de O-ITS opleiding afronden, seminars volgen en als scheidsrechter fungeren op toernooien was het gisteren tijd om examen te doen voor Patrick, Jürgen en Rik. Alle drie gingen ze op voor hun eerste zwarte band (1ste Dan).

De afgelopen maanden hebben Patrick, Jürgen en Rik, veel energie gestoken in de voorbereiding. Extra trainen, de hulp inschakelen van de Sabums en een proefexamen verschenen alle drie voor de examencommissie.

Na het openingswoord van Sabum Kiet kon het examen beginnen. Het examen bestond uit meerdere Tuls (Toi-Gye, Hwa-Rang, Choong-Moo en een zelfgekozen Tul), Saju Chagi’s, Sparren en natuurlijk breektesten.

Hier en daar waren de zenuwen zichtbaar maar wie is er niet zenuwachtig om zijn zwarte band te behalen! Na het praktijkgedeelte werden er nog enkele theorie vragen gesteld en begon het wachten op de uitslag samen met alle meegekomen toeschouwers.

Na net geen twee uur kwam het verlossende woord: geslaagd!!! Namens de gehele club gefeliciteerd