Taekwon-Do Workshop Hockey Dames

Geplaatst op 01-09-2020.

NIEUWEGEIN, 29.08.2020 โ€“ Het is zaterdagmiddag, de Fight Club is net afgelopen, en het complete Dames Team van MHCN stapt binnen in ons pand voor een workshop Taekwon-Do. Deze workshop was een onderdeel van het teambuilding proces en het toeval wil zijn dat de hoofdtrainer het broertje is van Sabum Wouter.

Voorafgaand aan de workshop was de opdracht duidelijk: zorg voor een leuke maar pittig training. Dit verzoek klonk als muziek in de oren van Sabum Wouter. Na een korte introductie in de kantine vertrokken we richting de zaal. Op blote voeten en op matjes sporten is even wennen als je watervelden of kunstgras velden gewend bent. Na het opstellen werd direct gestart met de warming-up. Zoals de meeste leden wel weten zijn deze meestal behoorlijk dynamisch en intensief, en daar kwamen de hockey dames ook achter. Ook de coaching staf moest eraan geloven en werd aan de bak gezet.

” Ik had niet verwacht dat Taekwon-Do zo conditioneel zou zijn”

– Alex Meijer, hoofdtrainer Dames 1 MHCN

Met de kussens werden verschillende ludieke oefeningen gedaan om los te komen, waarna verschillende Taekwon-Do technieken aanbod kwamen. Voortbordurend op de losse technieken werden combinaties opgezet en werd het voetenwerk steeds belangrijken. Dit alles in een behoorlijk hoog tempo, wat natuurlijk geen enkel probleem was voor de dames. Na 1,5 uur hard getraind te hebben, met verschillende technieken en combinaties, werd als kers op de taart nog even stil gestaan bij het onderdeel stretching. Hier kwamen de teamgenoten er achter dat sommige wel heel erg lenig zijn (of juist helemaal niet;-)).

Moe maar voldaan werd de zaal omgewisseld voor de kantine en werd de workshop afgesloten met een gezamenlijke lunch. Via deze weg willen wij alle deelnemers bedanken voor hun inzet en veel succes het komende seizoen!