Nieuwegein Host City Nationale Sportweek

Geplaatst op 18-09-2020.

NIEUWEGEIN, 18.09.2020 โ€“ Dit jaar is Nieuwegein wederom host city van de Nationale Sportweek van 18 tot 27 september.ย Dit jaar doen wij als club benadert om mee te doen en dragen zo ons steentje bij om Nieuwegein gezonder en gelukkig te maken.ย Direct op de openingsdag gaven wij meerdere workshops.

Host City Nationale Sportweek

Vorige jaar debuteerde Nieuwegein als host city van de Nationale Sportweek. Dit bleek succesvol en in 2020 en 2021 zal Nieuwegein wederom host city zijn. In samenwerking met NOC*NSF en de gemeente zal Taekwon-Do Nieuwegein in de week van 18 tot 27 september verschillende activiteiten organiseren. Zo geven gaven wij direct na de opening van de sportweek workshops op de Willem Alexander school in Hoog-Zandveld. Later in de week zullen wij ook nog workshops verzorgen aan leerlingen van de middelbare scholen.

Taekwon-Do voor Iedereen

Halverwege september mogen we niet klagen met het weer! Met een zonnetje en rond de 20 graden was het prima vertoeven buiten. Het was even wennen voor de leerlingen maar i.p.v. voetballen werd er opgesteld in de kooi. Na een korte introductie over Taekwon-Do werd snel gestart met oefenen. Doen is namelijk voor leuker dan luisteren!

Na de gewrichten en spieren los waren werden verschillende spelletjes en oefeningen gedaan waarbij samenwerken centraal stond. Gelukkig was dit geen probleem voor de kids! Ronde trappen, blitzen, neerwaartse trappen, zijwaartse trappen. Het kwam allemaal voorbij.

Natuurlijk werd er ook stil gestaan bij de Tenets van Taekwon-Do. Want Taekwon-Do is veel meer dan alleen fysieke training.