Gekleurde Banden Examens | Gup Examens

Geplaatst op 19-09-2020.

NIEUWEGEIN, 19.12.2019 โ€“ Doelen stellen,ย trainen, oefenen en toewerken naar een examen. ย Je bent er klaar voor en dan begint de COVID-19 pandemie en kunnen er geen examens plaats vinden. Na de gehele zomer online, buiten en uiteindelijk weer binnen te hebben getraind was het eindelijk tijd om dit doorzettingsvermogen te belonen!

Examenvoorbereiding in Corona-tijd

Elke examen kent verschillende onderdelen uit de cyclus van Taekwon-Do. Ditmaal was niet alleen de voorbereiding op het examens anders, maar ook het examen zelf. Zo werd besloten om het onderdeel zelfverdediging (Hosin Sul) niet te doen om het contact tussen de examenkandidaten te beperken. Wel werden de andere onderdelen getoond.

Examenonderdelen en Prestaties

Het examen werd letterlijk “afgetrapt” met de verschillende Saju Chagiโ€™s. Het is geweldig om te zien dat iedereen grote stappen maakt. Niet alleen qua techniek maar ook qua lenigheid.

Na lekker los getrapt te hebben bij de Saju Chagi’s was het de tijd voor de Tuls. Ook hier was de examencommissie erg tevreden over. Ook werd bevestigd dat de opbouw van ons curriculum dik in orde is, en onze leerlingen in staat stelt om gestructureerd richting het examen toe te werken. Natuurlijk helpen de Taekwon-Do Elite lesuren ook, waarbij specifiek aandacht voor de Tuls .

De jeugdleden mochten hun beschermers aangetrekken voor het onderdeel sparren. Hier kwamen de verschillende drills voorbij uit reguliere de lessen en de Fight Club. Ook werden verschillende partijen gedraaid. Ouders konden zo mooi de voortgang van hun kinderen zien.

De senioren kregen als “vervangende opdracht” het onderdeel breken. Dit is altijd een geliefd onderdeel. Mentaal meestal moeilijker dan fysiek. Alle examenkandidaten wisten de verschillende breektesten te succes af te ronden.

Aan het einde van het examen stond de inmiddels gevreesde push-up challenge op het programma. Ook deze challenge wist iedereen te overwinnen.

Gespannen Gezichten

Tijdens een welverdiend pauze moment trok de examencommissie zich terug om het examen te bespreken. Na enkele minuten werd iedereen verzameld in de kantine (natuurlijk met 1.5 meter afstand en volgens alle geldende RIVM maatregelen). Sabum Kiet gaf per examenkandidaat aan wat de resultaten waren. Met trots konden we iedereen zijn of haar certificaat overhandigen. In de zaal werden vervolgens alle strepen en banden uitgereikt.

Examens een Feestje

Naast dat een examen een test is, is het ook een feestje. Nadat je je nieuwe graduatie en bijbehorende certificaat hebt ontvangen komt de vreugde. Je hebt je doel bereikt en hebt gemerkt dat door de goede voorbereiding, je tot meer in staat bent. Nu is het belangrijk om nieuwe doelen te stellen en weer boven jezelf uit te stijgen.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe graduatie en geniet van de prestatie!