Clubtoernooi Nieuwegein

Geplaatst op 27-10-2020.

NIEUWEGEIN, 27.10.2020 – Na weken oefenen en perfectioneren was het tijd om te shinen. Onze jeugd en junior leden konden gaan strijden om de medailles en bekers tijdens ons eerste Clubtoernooi op onze nieuwe locatie. Natuurlijk werden aan alle Corona maatregelen voldaan. 

Doelen Stellen

In een periode met veel onduidelijkheden is het belangrijk om doelen te blijven stellen. Naast de examens werd besloten om na enkele jaren afwezigheid weer een clubtoernooi te organiseren. De afgelopen weken stonden de trainingen in het teken van de voorbereiding hierop. Wie wilt er nou niet een prachtige beker winnen!

Clubtoernooi | Taekwon-Do Nieuwegein

Voorbereiding en Tuls

Gelukkig konden leden onder 18 jaar de afgelopen periode blijven sporten en waren onderlingen wedstrijden tijdens de eigen lesuren toegestaan. Om geen risico te nemen, en het contact zo veel mogelijk te beperken, kon er gestreden worden op de onderdelen Tul, Springen en Team Tul. Via ZOOM konden de ouders live meekijken.

In tegenstelling tot de meeste grote toernooien, konden de kinderen in pouletjes van 5 deelnemers Tuls lopen. Iedereen kon zo gegarandeerd 4 partijen lopen. Dus niet na één gelopen Tul weer terug naar huis, maar tot het laatste moment mee blijven doen om de prijzen. Ook werd rekening gehouden met de verschillende graduaties, zodat je altijd tegen iemand van je eigen niveau uit kwam. Sommige leerlingen waren in het begin nog wat gespannen maar kwamen in de opvolgende partijen steeds meer los. De sabums hebben dan ook prachtige Tuls gezien!

Hoogtespring

Na het onderdeel Tul was het tijd om letterlijk te gaan vliegen. Bij het onderdeel springen werden ook verschillende poule op lengte gemaakt. Gelukkig wist iedereen de starthoogtes te halen en ontstond een waar spektakel, waarbij het kussen steeds hoger en hoger werd gehouden. Uiteindelijk bleven er drie poule winnaars over, welke aan de haal gingen met een prachtige beker.

Team Tul

Als kers op de taart werd er afgesloten met het onderdeel Team Tul. Tijdens de lessen hebben meerdere teams zich voorbereidt en dat was te zien tijdens dit onderdeel. Alle kids wisten zich aan elkaar op te trekken, en naar nieuwe hoogtes te brengen. Voor de sabums was het een lastige keuze, want er kon maar één team als winnaar aangewezen worden, terwijl eigenlijk iedereen een winnaar was!

Iedereen een Winnaar

Na alle onderdelen werd iedereen persoonlijk naar voren gehaald, en kreeg een schitterende medaille. De poule winnaars kregen daarnaast ook een schitterende beker uitgereikt. Helaas wist niet iedereen een beker te veroveren, maar wees gerust. Meedoen is veel belangrijker dan winnen! Jullie weten nu waar je aan moet werken om volgende keer wel in aanmerking te komen. Wie weet win jij volgende keer wel een schitterende beker!

Natuurlijk willen wij alle ouders bedanken voor het stimuleren en brengen van hun kinderen. Daarnaast alle leraren bedankt voor het helpen. Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie medaille, beker en inzet. Wij vonden het in ieder geval er leuk en dit smaakt naar meer. Blijf de website goed in de gaten houden voor ons volgende clubtoernooi.