Aansluiting bij W.A.K.O. Nederland

Geplaatst op 10-05-2021.

NIEUWEGEIN, 10.05.2021 โ€“ Met blijdschap kunnen wij melden dat wij sinds deze week zijnย toegetreden tot de World Association of Kickboxing Organizations Nederland familie. WAKO isย de enige Olympisch erkende sportbond voor het kickboksen.

W.A.K.O Familie

Naast onze International Taekwon-Do Federatie (ITF) familie zijn wij nu als club ook onderdeel van de World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) familie geworden. Maar wat is kickboksen?ย Kickboksen is een moderne dynamische vechtsport. Hetย Kickboksen is een uniek Westers alternatief voor de traditionele Oosterse vechtsporten zoals het Taekwon-Do. Met het beoefenen van Kickboksen zal je algehele gezondheid, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren.

Naast de bekende onderdelen vanuit het Taekwon-Do kan bij het Kickboksen ook mee gedaan worden aan punt-stop, light contact of full contact sparren. Deze stap is een uitstekende aanvulling op ons bestaande Taekwon-Do aanbod en hiermee kunnenย wij jullie nog meer bieden.

Olympische Erkenning

WAKO is erkend door het Internationaal Olympisch Comitรฉ (IOC), Sportaccord, IGWA en de Olympic Council of Asia. Daarmee is WAKO toegetreden tot de Olympische familie. Hierdoor is het de enige erkende sportbond voor het kickboksen. Ook NOC*NSF is hier onderdeel van. In totaal heeft WAKO heeft vertegenwoordiging in 131 landen.

Taekwon-Do Nieuwegein (Kickboxing Nieuwegein) is via kickboksbond WAKOย gelieerd aan Vechtsport Organisatie Nederland (VON). De VON is een overkoepelende organisatie voor mat- en ringsporten in Nederland en is convenantpartner van de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Als club zijn we nu in Nederland ย aangesloten bij zowel I.T.F. Nederland (ITF Taekwon-Do) als W.A.K.O Nederland (Kickboxing).

Kickboxing Nieuwegein