Zomer Clubtoernooi

Geplaatst op 28-08-2021.

NIEUWEGEIN, 28.08.2021 โ€“ De zomervakantie werd met een ware medailleregen afgesloten tijdens ons clubtoernooi. Samen met onze vrienden uit Houten hadden de kids een geweldige afsluitingย van de zomer.

Na een jaar met allerlei beperkende maatregelen konden de kids die wedstrijden doen eindelijk hun energie kwijt. Voor sommige was het de eerste keer, voor andere gesneden koek. Na een lange periode zonder wedstrijden was ook bij de “ervaren” wedstrijdsportertjes enige gezonde spanning te bekennen.

Stipt om 10:00 stond iedereen opgesteld in de zaal en werd er gegroet. Na een korte introductie door Sabum Wouter werden alle scheidsrechters voorgesteld en werden de regels doorgenomen. Boosabum Sebastiaan gaf vervolgens een warming-up aan de gehele groep.

Let the Games Begin

Als eerst gingen de Tul-poules van start. Het leuke was dat iedereen uit de poule een keer tegen elkaar moest. Hierdoor had je gegarandeerd 4 a 5 wedstrijden! Dit in tegenstelling tot de wat grotere toernooien door het hele land. Zeker voor de beginners was dit erg fijn. Het niveau was in alle poules behoorlijk hoog, waardoor er veel spannende partijen waren. Precies op tijd waren de poules klaar en kon er worden aangeschoven voor de lunch. Wat een luxe!

Verschillende broodjes, fruit en drank stond al klaar. Smullen maar! Tijdens de lunch werd al flink gerekend wie de poules zou hebben gewonnen. Dit was nog even afwachten want de winnaars werden pas aan het eind van de dag bekend gemaakt.

Taekwon-Do Tenets in Praktijk

Na de gezamenlijke lunch werd verder gegaan met het onderdeel Sparren. Iedereen liet zich van zijn beste kant zien. Ook was het mooi om te zien hoe de kids elkaar aanmoedigde en hielpen elkaar te coachen. Zelfs naar een verloren partij bleven de kids elkaar aanmoedigen! Het is fijn om te zien dat de Tenets van Taekwon-Do, ook in the heat of the moment, door de kids in praktijk werden gebracht.

The Sky is the Limit

De dag werd afgesloten met het onderdeel Hoogtesprong. Hierbij wisten de wat jongere deelnemers al hoog te springen, maar de junioren wisten er echt een spektakel van te maken! Volgende keer toch maar een ladder neerzetten in plaats van een stoel……

It’s all about progress

Na het opstellen kreeg iedereen zijn medaille uitgereikt. Ook werden de poule winnaars bekend gemaakt. Voor hen stond nog een schitterende beker te wachten. Niet iedereen wist een beker te bemachtigen maar het is belangrijk om het volgende te onthouden:

“It’s not about being the best. It’s about being better than you were yesterday”

Na de groepsfoto kon iedereen met een glimlach en voldaan gevoel naar huis. Laat het maar een mooi en sportief seizoen worden!

Ook Meedoen?

Wil jij de volgende keer ook meedoen? Kijk dan geregeld op onze website. Hier kondigen wij onder het kopje AGENDA al onze evenementen en activiteiten aan.