Plaque Training I.T.F. Nederland

Geplaatst op 07-03-2022.

VIANEN, 06.03.2022 โ€“ Binnen onze nationale bond is het belangrijk dat instructeurs up-to-date blijven. Deย Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) van I.T.F. Nederland waar Sabum Wouter zitting in heeft gaf in Vianen de jaarlijkse plaque training.

Up-to-Date Instructeurs

Na een lange periode zonder gezamenlijk trainen was er eindelijk weer een mogelijk om vanuit heel Nederland samen te komen. De opkomst van de Plaque Training was dan ook goed te noemen. In totaal stonden 70 instructeurs opgesteld in de zaal! Van eerste tot negende Dan. Duidelijk was dat naast de gezelligheid het ook belangrijk is om als instructeur constant up-to-date te blijven.

Trainen, Kennis Delen en Lachen

De opening werd gedaan door Grand Master Willy van de Mortel (Difesa) en de warming-up door Rory de Vries. Hierna werden de eerste twaalf Tuls gelopen. Er was steeds maximaal 1 minuut om je vragen te noteren en dan snel weer door. Op deze manier werd het eerste uur dynamisch doorgekomen.

Na deze “warming-up” werden de instructeurs verdeeld in drie groepen. Hierbij zaten verschillende graduaties bij elkaar. Doel was om onderling als instructeurs de discussie aan te gaan en tot oplossingen te komen. Leuke discussies kwamen op gang. Master Martijn Lindeboom bracht alle groepen weer bij elkaar. Interessant was dat de instructeurs uit verschillende groepen tegen dezelfde problemen aanlopen.

Grand Master Willy ging daarna aan de slacht op de kussens. Insteek was om mensen vanuit ontspanning snelheid te laten genereren. Dit was een welkom onderdeel. Lekker beuken om de kussens doet het altijd goed!

Na de pauze werden nieuwe groepen gemaakt n.a.v. graduatie. Sabum Wouter mocht met de 5e Danners So-San en Se-Jong doornemen. Behalve van elkaar leren werd er ook veel gelachen.

Landelijke Technische Cursus en Open CTO Training

De volgende evenementen vanuit de CTO zijn de Landelijke Technische Cursus en de Open CTO Training. Vanuit Nieuwegein zullen naast Sabum Wouter meerdere leden meedoen. Wil jij ook meedoen kijk dan geregeld op de website voor alle informatie.