Landelijke Technische Cursus in Vianen

Geplaatst op 14-05-2022.

VIANEN, 14.05.2022 โ€“Vandaag was de eerste Landelijke Technische Cursus van 2022. Met meer 100 deelnemers en heerlijk weer een meer dan geslaagde dag. Natuurlijk waren wij vanuit Nieuwegein en Amersfoort aanwezig.

Op de Landelijke Technische Cursussen (LTC) geeft de Commissie Techniek- en Opleiding van I.T.F. Nederland les. Deze cursus is geschikt voor leden vanaf rode band. Vanuit zowel de locatie Nieuwegein als Vathorst (Amersfoort) hadden wij deelnemers en ook onze CB19NL vrienden waren erbij.

De dag begon met een leuke warming-up van Sabum Claudia. Daarna werden alle graduaties verdeeld over de instructeurs. Sabum Wouter is onderdeel van de CTO en mocht de tweede danners onder handen nemen met Eui-Am Tul. Sabum Rory ging vervolgens met de gehele groep aan de slag met het onderdeel “dynamisch schoppen”. Na deze onderdelen kwam de welverdiende pauze goed uit.

“Deze training was erg leuk en informatief. Volgende keer doe ik zeker weer mee!”

– Deelnemer vanuit Vathorst, Amersfoort

Master Martijn ging na de pauze in op de achtergronden en geschiedenis van de Taekwon-Do patronen (Tuls). Buiten de zaal werd door de meer dan 100 deelnemers de Imjin Oorlog uit de 16e eeuw nagespeeld. Dit was met het mooie weer geen straf. Na de veldslag werd er verder gegaan met de overgebleven Tuls.

Om 15:00 werd er opgesteld en werd de groepsfoto gemaakt en kon iedereen moe en voldaan richting huis. Op de eigen locaties zullen richting het komende zwarte band examen de puntjes op de i gezet worden. Op zondag 23 oktober staat de volgende Landelijke Technische Cursus op het programma. Tot dan!