Open CTO Training I.T.F. Nederland

Geplaatst op 26-06-2022.

VIANEN, 26.06.2022 – Als Commissie Techniek en Opleidingen trainen wij regelmatig samen. Dit keer was de training open voor alle geïnteresseerden Internationale Instructeurs van I.T.F. Nederland. In Vianen werd gezamenlijk flink gezweten!

Open CTO Training I.T.F. Nederland | Taekwon-Do Nieuwegein

Commissie Techniek en Opleidingen van I.T.F. Nederland

Tul, Tul en nog eens Tul

Samen trainen is altijd leerzaam en gezellig. Gisteren konden alle instructeurs met 4e Dan en hoger aansluiten bij de training van het CTO van I.T.F. Nederland. Uit heel Nederland kwamen instructeurs opdagen. Ook was Sabum Wouter als lid van het CTO aanwezig.

Grand Master Willy opende de training met de warming-up, waarbij het tempo er direct goed inzat. Hierna kon meteen worden begonnen met het lopen van alle 24 Tuls. Ook werd de “verloren Tul” Ko-Dang gelopen. Door de hitte in de zaal konden de Doboks worden uitgewrongen van het zweet.  Na een korte pauze konden er vragen worden gesteld aan het CTO.

Qui Docet Discit

Na de pauze werden wij door Grand Master Willy aan het werk gezet met het onderdeel Backward Motion. Ook werd onze kennis van de Koreaanse Terminologie getest. Fijn was ook om eens feedback van andere instructeurs te krijgen over je eigen technieken. Want als leraren kom je, zeker met de hogere Tuls, weinig aan zelf trainen toe.

CTO Diner Taekwon-Do Nieuwegein

 

Teamwork Makes The Dream Work

Na 3 uur trainen werd het seizoen van het CTO afgesloten met een gezellig en lekker diner. Als instructeur en lid van het CTO kan ik niet anders zeggen dan een geslaagde dag en absoluut voor herhaling vatbaar!