Gupexamens Juli 2022

Geplaatst op 02-07-2022.

NIEUWEGEIN, 02.07.2022 โ€“ Na een heel seizoen keihard trainen en progressie boeken was het tijd voor onze studenten om hun skills te tonen tijdens het Gupexamen. Door de goede voorbereiding kreeg de examencommissie een mooi examen te zien.

Practise Makes Perfect

Het is inmiddels traditie; vlak voor de zomervakantie is het tijd voor gupexamens. Tijdens deze examens kunnen onze studenten met gekleurde banden hun progressie laten zien. De examencommissie bestond dit examen uit Sabum Kiet en Wouter. Ook Boosabum Ana-Liza was van de partij.

De jeugdleden mochten het spits afbijten. Met nog gezonde spanning in het lichaam kreeg iedereen een korte warming-up van Ilyas. Daarna was het tijd om de verschillen Saju Chagi’s te lopen. Al snel vlogen de voorwaartse, zijwaartse en achterwaartse trappen ons om de oren.

De kop van het examen was er af en werd doorgeschakeld naar de Tuls. Voor sommige studenten was het hun allereerste examen, maar dat was niet te zien. Er werden krachtige en strakke Tuls gelopen. Ook de hogere graduaties kregen een flink aantal Tuls voor hun kiezen.

Uiteraard mochten de onderdelen Hosin Sul (zelfverdediging) en Sparren niet ontbreken. Ook werden de groepen apart naar voren gehaald voor een mondeling Theorie examen. Als afsluiter werden de spierballen getest met de push-up challengde.

Strive For Progress First and Perfection Will Follow

Na een examen van meer dan 2 uur trok de examencommissie zich terug. Na een kort conclaaf werd duidelijk dat iedereen progressie heeft geboekt. Sabum Kiet gaf elke kandidaat persoonlijk feedback en Sabum Wouter en Ana-Liza konden daarna iedereen zijn of haar nieuwe band/streep overhandigen.

De examencommissie was ontzettend blij met het getoonde niveau en kijkt uit naar het volgende examen op zaterdag 10 september. Dan kunnen de leden die nu niet aanwezig konden zijn hun skills en progressie tonen. Wij hebben er nu al zin in!

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie verdiende nieuwe graduatie. Vergeet niet het zomerrooster in de gaten te houden voor de lessen in de zomervakantie;-).