2e Landelijke Technische Cursus 2022

Geplaatst op 27-10-2022.

VIANEN, 23.10.2022 โ€“Zondag was de tweede Landelijke Technische Cursus van 2022. Met meer 85 deelnemers was de opkomst weer prachtig. Vanuit Nieuwegein waren Boosabums Ana-Liza, Ashin en Sabum Wouter aanwezig.

Ook op de tweede Landelijke Technische Cursussen (LTC) van 2022 gaf de Commissie Techniek- en Opleiding van I.T.F. Nederland les. Deelname is mogelijk vanaf rode band, en het volgen van deze cursus is een vereiste voor het zwarte band examen.

Deze ronde mocht Master Ron het spits afbijten met een pittige warming-up. Naast een aantal behoorlijk rode koppies werd er stil gestaan bij vormspanning. Daarna werden de deelnemers opgesplitst naar graduatie en kreeg elke groep een Tul.

Na het eerste uur werd de ochtend afgesloten met het onderdeel 1-step sparring o.l.v. Sabum John. Hierna was iedereen toe een een korte pauze.

Na de pauze werd direct gestart met de tweede Tul voor elke groep. Sahyun Martijn nam ons daarna mee naar het verleden. Zowel theoretisch als praktisch werd verschillende achtergronden van Tuls op creatieve manier beoefend. Uiteraard werd daarna ook de laatste Tul gelopen.

Als laatste onderdeel mochten Sabum Wouter en Grand Master Willy de deelnemers meenemen in de wereld van Sine-Wave. De verschillende Motions, ademhalingen, snelheden en eigenschappen werden behandeld. Ook werden deze gekoppeld aan de “Training Secrets” van Generaal Choi.

Om 14:30 werd er opgesteld en werd de groepsfoto gemaakt en kon iedereen moe en voldaan richting huis. Op de eigen locaties zullen richting het komende zwarte band examen de puntjes op de i gezet worden. In 2023ย staat de volgende Landelijke Technische Cursus op het programma. Tot dan!