Open Dutch 2023

Geplaatst op 28-02-2023.

Nieuwegein, 28.01.2023 – 650 deelnemers en 88 clubs uit 18 landen begon het wedstrijd jaar 2023 met een knaller: de Open Dutch 2023. Als onderdeel van Team CB19NL deden wij mee aan dit prestigieuze “mini Europees Kampioenschap” georganiseerd door Grand Master Willy van de Mortel.

Mini Europees Kampioenschap

Door de grote aantallen (internationale)deelnemers wordt de Open Dutch al jaren beschreven als een “mini” Europees Kampioenschap. Maar liefst 18 nationaliteiten streden om de medailles. Dit keer was de afvaardiging vanuit Nieuwegein iets kleiner dan normaal. Emily, Bryan en Mailinh deden mee aan het onderdeel Tuls. In hun nieuwe Cb19NL hoodie gesponsord door NinetyFour waren ze er helemaal klaar voor!

Winning Streak

Wij beginnen de dag met onze eigen Bryan. Wat een ontzettende killer is dat aan het worden. In een grote poule van meer dan 40 deelnemers versloeg hij de ene na de andere tegenstander. Niet geheel verrassend stond hij wederom in de finale tegen zijn “vaste” tegenstander. In navolging van de afgelopen finales ging ook deze finale zonder problemen naar Bryan. Met ander woorden Bryan mag zich Winnaar van de Open Dutch 2023 noemen! Voor het eerst in deze poule en meteen raak. Gefeliciteerd Bryan!

Girl Power

Bij de meiden zaten Emily en Mailinh in dezelfde poule. Net zoals Bryan voor het eerst in een nieuwe klasse. Van enige spanning was weinig te merken. Ook hier werden de eerste partijen duidelijk gewonnen. Net voor de prijzen werd het wat lastiger. Mailinh moest enkele keren haar Tul over lopen na een gelijk spel. Telkens gaf het elektronische systeem haar tijdens de partij als winnaar aan, maar bij de uitslag stond er gelijk spel. Uiteindelijk ging de tegenstander er alsnog met een 1-2 winst vandoor. Zuur. Emily kwam in de kwartfinale net wat kracht tekort om een overwinning eruit te slepen. Wel liep ze een erg strakke tul. Voor beide dames veel potentie voor de komende toernooien!

CB19NL Fundraiser

Met de CB19NL familie hebben wij Boosabums Jazzlynn en Boyd een mooie checkovurhandigd van €400,-. Deze financiële bijdragen hebben wij bij elkaar gekregen tijdens het laatste Oliebollentoernooi in onze eigen zaal.

De volgende stop is de FlevoCup op 5 maart!