Gupexamens in Nieuwegein

Geplaatst op 04-04-2023.

NIEUWEGEIN, 01.04.2023 โ€“ Lachende gezichten, trotse ouders, nieuwe banden en strepen. Dat kan maar een ding betekenen, gupexamens! Afgelopen weekend deden maar liefst 45 leden verdeeld over twee groepen examen.

Drie a vier keer per jaar organiseren wij Gupexamens (gekleurde banden) voor onze leden. Studenten laten dan zien wat ze hebben geleerd en of ze klaar zijn om de volgende stap te zetten. De examens bestaan uit een fysieke test en een theoretische test. Om 12:00 mocht de jeugd het spits afbijten.

Jeugd Examen | Taekwon-Do Nieuwegein

The Next Generation

Na weken voorbereiding was het eindelijk zover voor de jeugdgroep. Er werd opgesteld, Sabum Kiet gaf en openingsspeech en tijd om te shinen. Na een korte warming-up van Sabum Wouter werd er gestart met het onderdeel Saju Chagi’s. Sind de invoering van dit onderdeel hebben wij gemerkt dat het niveau qua traptechnieken omhoog is gegaan. Ook de jeugd liet dit wederom zien.

Meteen na de toch wel intensieve Saju Chagi’s werd overgeschakeld naar de Tuls. Niet alleen de hoogste Tul werd gelopen, maar allemaal! Zeker gezien de jonge leeftijd van onze studenten kon de examencommissie alleen maar tevreden zijn. Zat het examen er al op? Nog lang niet. Boosabum Ana-Liza nam verschillende sparring-drills door welke afgelopen maanden goed geoefend zijn. Ook dit ging soepel en werd progressie getoond.

“If you do the work, you get rewarded. There are no shortcuts in life.”

– Michael Jordan, Basketbal Legende

Voor de Hosin Sul stonden dit examen pols vastpakkingen centraal. Verschillende applicaties werden vanuit de Tuls gedemonstreerd. Wij vinden het als club belangrijk dat ook de jongste leden snappen dat de patronen daadwerkelijk een doel hebben naast de helaas vaak genoemde punch-block applicaties.

Hierna werden in groepjes de studenten naar voren gehaald voor hun mondelinge theorie examen. Ook hier was goed te merken dat iedereen zijn handboeken goed had doorgenomen. Zelfs de examencommissie stond af en toe versteld over de grote hoeveelheid kennis die deze jonge studenten bezitten.

Als kerst op de taart werd de push-up challenge gedaan. Ook dit was gelukkig geen probleem voor onze studenten. Na een korte bespreking was de examencommissie unaniem in haar oordeel: iedereen geslaagd!

Om stipt 14:00 opende Sabum Kiet het examen voor de junioren en senioren. Hoe dat is gegaan? Dat zullen de leden uitgebreid in de Dojang tijdens de trainen vertellen. Gelukkig geeft de foto al een en al prijs qua de resultaten.