Seminar Grand Master Lan in Luxemburg

Geplaatst op 15-05-2023.

LUXEMBURG, 14.05.2023 โ€“ In de vroege ochtend vertrokken Boosabum Bob en Sabum Wouter richting Luxemburg voor een seminar van Grand Master Lan en Master Lylian Doulay. Grand Master Lan is een legende binnen de ITF en Master Lylian voormalig Wereld Kampioen.

Taekwon-Do Legendes

Zondag ochtend stond Boosabum Bob voor de deur bij Sabum Wouter voor zijn eerste internationale seminar als zwarte band. En wat voor รฉรฉn! Het seminar werd gegeven door Grand Master Lan en Master Lylian Doulay. Grand Master Lan is een legende binnen de International Taekwon-Do Federation (ITF). Behalve dat hij lid is van het Technical Committee van de ITF is hij een van de beste coaches aller tijden! Ook Master Lylian is een bekendheid. Zo is hij voormalig Wereld Kampioen Tuls 4 – 6e Dan.

Grand Master Lan Seminar Luxemburg | Taekwon-Do Nieuwegein

Persoonlijke Aandacht

Na een spoedige reis door een zonnig Nederland en mistig Belgiรซ kwamen wij ruim op tijd in Luxemburg. Gelukkig scheen hier ook weer het zonnetje. Bij aankomst bleek dat wij de vertegenwoordiging waren vanuit Nederland. Ook waren Belgiรซ, Frankrijk en natuurlijk Luxemburg vertegenwoordigd. Met in totaal 25 deelnemers was de opkomst niet zo groot, maar daardoor de mogelijkheid voor persoonlijke aandacht groter!

Technische Details en Anekdotes

Grand Master Lan begon de dag met een uitleg over Sine-Wave en ademhaling. Zeker het stuk omtrent de ademhaling raakte de juiste snaar bij Boosabum Bob. Natuurlijk kwamen er ook vele anekdotes voorbij over Generaal Choi.

Vervolgens werden de Gupgraden Tuls in detail doorgenomen. Hierbij mocht Sabum Wouter enkele technieken demonstreren samen met Grand Master Lan. Grand Master Lan nam uitgebreid de tijd om de hogere graduaties tips te geven. Daarna hebben Boosabum Bob en Sabum Wouter in een zonnige pauze snel wat aantekeningen uitgewisseld.

Na de pauze stonden de Dangraad Tuls op het programma. Na Ge-Baek werd Boosabum onderhanden genomen door Master Lylian. Vraag allemaal komende les maar naar de spierpijn;-). Sabum Wouter ging tot 18:00 door met de hogere patronen. Uiteindelijk zijn wij tot Moon-Moo gekomen. Tussen alle technische details werd er ook veel aandacht aan de “Do” besteedt.

Correcte Technische Lijn

Na de groepsfoto en het af groeten was onze conclusie al snel dat wij op de juiste technische lijn zitten. Zo waren er weinig zaken waarvan wij dachten dat doen wij anders. Wel loop je altijd aan tegen dingen waarvan je ze wel weet, maar niet altijd zelf toepast. Iets om de komende periode lekker mee aan de slag te gaan.

Naast een Legende binnen de ITF is Grand Master Lan ook een ontzettend fijn persoon. Een inspiratie voor vele en ook echt een voorbeeld van een Grand Master. Wij kijken nu al uit naar de volgende mogelijkheid om samen met Grand Master Lan te trainen!