Battle of the Lowlands 2023

Geplaatst op 14-10-2023.

ALMERE, 14.10.2023 โ€“ Na onze eigen United Taekwon-Do Championship stond het tweede toernooi van het seizoen, The Battle of the Lowlands, in Almere op het programma. Met een leuke afvaardiging trokken wij in alle vroegte naar Topsportcentrum Almere voor een mooie wedstrijddag.

Groepsfoto Battle of the Lowlands 2023 | Taekwon-Do Nieuwegein

Al enkele jaren is de Battle of the Lowlands vaste prik voor onze wedstrijdmensen. Ook dit jaar waren wij weer traditiegetrouw van de partij. Met in totaal vijf deelnemers, twee coaches, twee scheidsrechters en een hele groep supports kon onze dag bij voorbaat al niet meer stuk. Wel was de ene persoon iets meer uitgeslapen dan de ander.

Girl Power bij de Tuls

Bijna elk toernooi start met het onderdeel Tuls. Inmiddels hebben wij als club een reputatie opgebouwd op dit onderdeel. Direct na de opening mochten Emily en Mailinh aantreden. In een wat apart samengevoegde poule moest deze meiden flink aan de bak. In de eerste ronde moest Emily tegen een bekende tegenstandster. Hoewel de tegenstandster de afgelopen periode vooruit is gegaan wist Emily overtuigend haar eerste ronde te winnen. Mailinh deed daarna hetzelfde. Overigens waren beide tegenstanders een band hoger dan Emily en Mailinh!

Emily 3e Tuls | Taekwon-Do Nieuwegein

Hierna moest Emily het opnemen tegen een zwarte band. Normaal gesproken worden zwarteb anders nooit samengevoegd met blauwe banders, maar door omstandigheden was het niet anders. Emily liet zich niet gek maken en wist ook deze partij om te zetten in een overtuigende overwinning. Bij Mailinh was het na twee a drie bewegingen ook duidelijk dat zei beter was dan haar tegenstandster. Kortom beide door naar de halve finale.

Na een rode band en een zwarte band moest Emily weer aantreden tegen een zwarte band. Ditmaal ging de partij gelijk op. De uitslag kon beide kanten opvallen, maar viel helaas voor Emily verkeerd. Mailinh maakte helaas net wat meer schoonheidsfoutjes en verloor ook. Hierdoor moesten beide tegen elkaar strijden voor de derde plaats. Hierin was Emily net iets beter.

Mr. Perfect en onze Debutant

Na de mooie tuls van de meiden mochten de jongens aantreden. Bryan mocht op veld 5 aan de bak. Wie onze verslagen regelmatig leest weet dat Bryan al meer dan een jaar ongeslagen is op het onderdeel Tuls. Vandaag was niet anders voor onze eigen “Mr. Perfect”. Om een lang verhaal kort te maken: alle partijen werden met 5-0 gewonnen. Hier zaten net als bij de meiden blauwe, rode en zwarte banders bij.

Bryan 1ste Tuls | Taekwon-Do Nieuwegein

Milan maakte zijn debut op een toernooi buiten Nieuwegein. Dit ging heel lekker. De afgelopen weken is Milan met sprongen vooruit gegaan. Dit was goed terug te zien tijdens de partijen. Na meerdere gewonnen partijen moest Milan pas in de finale zijn meerdere erkennen. Wij kunnen niet anders zeggen dan een veelbelovend debuut.

Sometimes You Win Sometimes You Lose

Als laatste mocht Boosabum Tim aan de bak. Helaas was het niet Tim zijn dag. Na een strak begin verslapte de concentratie een beetje. Leermomentje. Na een korte analyse snel het vizier op de toekomst en de leermomenten als iets positiefs zien.

Spring Goud

Op de heenweg vertelde Mailinh nog dat ze eigenlijk niet zoveel “zin” had in het onderdeel springen. Na een paar keer gesprongen te hebben kwam Mailinh hier snel op terug. Ze kwam namelijk lachend aanlopen met een gouden medaille. Soms is het maar goed dat de (boos)sabums een beetje eigenwijs zijn en je toch laten meedoen met het springen.

Mailinh 1ste Springen | Taekwon-Do Nieuwegein

Sparring met een Doel

De afgelopen periode hebben wij tijdens de trainingen enkele thema’s gepakt. Tijdens het Sparren is het niet belangrijk of je wint of verliest. Het terug zien van wat getraind is is veel belangrijker. De resultaten volgen vanzelf.

Bryan wist tegen een lastige tegenstander zich heel netjes aan de opdrachten van de coaches te houden. Na een mooie wedstrijd werd het 3-1 voor zijn tegenstander. Ondanks het verlies hebben wij een hoop positieve punten gezien.

Mailinh en Emily zaten, net als bij de Tuls, bij elkaar in de poule. Emily mocht als eerste. In een spannende partij werd het uiteindelijk gelijkspel. In de verlenging wist haar Belgische tegenstandster net iets meer te scoren. Mailinh won haar partij na even inkomen. In de wedstrijd om de derde plaats kwam Emily net iets te kort. In de finale wist Mailinh door slim gebruik te maken van haar beentechnieken ook deze partij in winst om te zetten. Naast het springen dus nogmaals goed voor Mailinh.

Deelnemers Battle of the Lowlands 2023 | Taekwon-Do Nieuwegein

Next Stop

In totaal werden 3 Gouden medailles, 2 Zilveren medailles en 1 Bronze medaille veroverd. Een zeer mooi resultaat. Samen met onze CB19NL familie zijn wij uiteindelijk overall als derde geรซindigd van 39 deelnemende scholen. Wij kunnen alleen maar trots zijn op iedere die zijn steentje heeft bijgedragen.

Na een zeer geslaagde Battle of the Lowlands is onze volgende stop op wedstrijdgebied het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do in Nunspeet.