2e Landelijke Technische Cursus 2023

Geplaatst op 22-10-2023.

VIANEN, 22.10.2022 โ€“Zondag was de tweede Landelijke Technische Cursus van 2023. Met meer 80 deelnemers was de opkomst weer prachtig. Vanuit Nieuwegein waren Aleksandar, Boosabums Ana-Liza, Ashin, Bobby en Sabum Wouter aanwezig. Natuurlijk waren onze CB19NL vrienden uit Amsterdam er ook bij.

2e Landelijke Technische Cursus | Taekwon-Do Nieuwegein

Op de Landelijke Technische Cursussen (LTC) geven de leden van de Commissie Techniek- en Opleiding (CTO) van I.T.F. Nederland les. Deelname is mogelijk vanaf rode band, en het volgen van deze cursus is een vereiste om op te mogen voor het zwarte band examen.

Direct Wakker

De dag begon met een pittige warming-up van niemand minder dan Grand Master Willy van de Mortel. Hierbij lag het tempo direct hoog. Deelnemers die nog kleine ogen hadden van de zaterdag waren direct wakker. Na een klein half uur, en flink wat zweetdruppels, werden de deelnemers opgesplitst naar graduatie en kreeg elke groep een Tul.

Boosabums Ana-Liza en Bobby LTC

Sabum Wouter kreeg als lid van de CTO de groep 2e Guppers (rode band) en ging aan de slag met Joong-Gun Tul. Nog voor de pauze nam Master Ron van der Lee de deelnemers mee bij het onderdeel “symmetrisch trainen”.

Boosabum Ashin 2e LTC

Tul, Tul en Achtergrond Verhalen

Na de pauze werd direct gestart met de tweede Tul voor elke groep. Ditmaal werd Yoo-Sin door de 3e danners, waaronder Boosabum’s Ana-Liza en Ashin gelopen onder leiding van Sabum Wouter. Master Martijn Lindeboom nam ons daarna mee in de achtergrond verhalen van de Tuls. Als “cadeau” werd door alle deelnemers de beruchte “Juche” Tul gelopen.

De 2e danners hadden het “geluk” op Juche tul daarna als laatste tul van de dag nog een aantal keer te mogen lopen.

Om 14:30 werd er opgesteld en werd de groepsfoto gemaakt en kon iedereen moe en voldaan richting huis. Op de eigen locaties zullen richting het komende zwarte band examen de puntjes op de i gezet worden. In 2024 staat de volgende Landelijke Technische Cursus op het programma. Tot dan!Groepsfoto 2e landelijke technische cursus | Taekwon-Do Nieuwegein