Holland Cup 2024

Geplaatst op 04-06-2024.

PIJNACKER, ย 01.06.2024 โ€“ Afgelopen zondag werden er geweldige prestaties geleverd door onze wedstrijdtoppers op de Holland Cup. 7x Goud, 2x Zilver en 3x Brons. Wat een geweldige manier om het wedstrijdseizoen af te sluiten! Een prestatie want hiermee eindigde wij 5e overall in een deelnemers veld van 55 clubs.

Groepsfoto Holland Cup 2024 Taekwon-Do Nieuwegein

Chon-Ji Challenge

De dag begon met de Chon-Ji Challenge. Dit onderdeel is uniek voor de Holland Cup. Ongeacht je graduatie loop je tegen leeftijdsgenoten Chon-Ji Tul. De eerste medaille druppelde meteen binnen want Mailinh werd bij de pre-juniors rode banders knap 3e nadat ze haar poule had gewonnen. In een spannende halve finale verloor ze net met 3-2 maar wist overtuigend de wedstrijd om de 3e plaats te winnen.

In de jeugd klasse wisten zowel Emily als Bryan (zus en broer) het overtuigend tot de finale te schoppen. Een echte broeder/zuster strijdt dus! In een spannende finale wist Bryan de juryleden net iets meer te overtuigen en won. Toch een hele knappe รฉรฉn twee voor de club. De overige leden wisten helaas geen medaille te bemachtigen.

Tul Powerrrr

Na goed warm te hebben gedraaid bij de Chon-Ji Challenge was het tijd voor de Tuls. Inmiddels mag het geen geheim zijn dat hier onze specialiteit ligt. Je begint er bijna aan te wennen maar Bryan wist zijn ook dit seizoen weer ongeslagen te blijven. Dit al voor het tweede jaar op rij! Emily wist in haar poule ook knap eerste te worden. Een beloning voor het harde werken van afgelopen weken. Debutant voor onze club was Milou. En hoe deed ze dat. Ze wist ondanks een paar schoonheidsfoutjes de finale te halen. Deze werd knap gewonnen, en hiermee werd ze verdiend eerste. Mailinh was helaas door een foutje in dezelfde poule niet de finale te bereiken. Wel werd ze knap derde.

Mailinh en Milou Holland Cup Taekwon-Do Nieuwegein

Bij Yasmeen op het veld ontstond enige consternatie toen bleek dat een deelneemster met gele band op hun sportschool de Saju’s niet lopen. Hierdoor werd gevraagd of Yasmeen een hogere Tul wilde lopen dan in de uitnodiging stond. Hiermee ging Yasmeen akkoord en wat bleek? Ze won alle partijen met deze “te hoge” Tul. Een verdiende eerste plaats voor Yasmeen. Ook Milan krijgt een eervolle vermelding want in een groot deelnemers veld wist hij uiteindelijk vierde te worden. Knappe prestatie! Dennis greep ook net naast de prijzen met zijn vierde plaats.

Can You Kick It?

De afgelopen weken is er ontzettend veel progressie gemaakt op het onderdeel sparring. Dit hebben wij tijdens de trainingen al kunnen waarnemen, maar nu werd het ook omgezet in medailles. Zo wisten Yasmeen en Emily met de eerste prijs van het veld te stappen. Bryan werd knap tweede en Milou derde. De getrainde onderdelen kwamen terug. Soms lukte het nog niet helemaal, maar dat is helemaal niet erg. Stap voor stap blijven wij bouwen.

Yasmeen Holland Cup Taekwon-Do Nieuwegein

Degene die dit toernooi niet in de prijzen wisten te vallen hebben wel weer progressie laten zien. De komende periode zullen wij gaan analyseren, evalueren en plannen opstellen voor het komende wedstrijdseizoen. Wij hebben er nu al zin in!

Dankwoord

Natuurlijk willen wij Boosabums Ixora en Bobby bedanken voor een hele dag scheidsen! Zonder jullie is deelnemen aan toernooien niet mogelijk. Nogmaals dank! Ook alle ouders, supporters en coaches bedankt. Niet alleen voor vandaag maar voor het hele seizoen!