Over ons

Waarom sporten bij Taekwon-Do Nieuwegein?

Taekwon-Do Nieuwegein staat voor een sportieve, aangename, gezellige en respectvolle sfeer tijdens de lessen. Daarnaast worden geregeld uitjes georganiseerd, vinden er thema- en wedstrijdtrainingen plaats, is er een feestelijke jaarafsluiting en nog veel meer.

Visie en doel

Onze visie is dat wij bijdragen om de samenleving een betere en vreedzamere plaats te maken. Wij hebben als doel om onze studenten op te leiden tot “Wereldkampioenen” van goede gezondheid, geluk en moreel karakter.

Docenten

Bij Taekwon-Do Nieuwegein vinden wij het belangrijk dat al onze docenten zich continue bijscholen en hun kennis op peil houden door de actieve deelname aan door I.T.F. Nederland georganiseerd opleidingen, seminars en lerarenopleidingen en I.T.F. Grand Masters. Hierdoor hebben al onze docenten vele trainingsuren achter de rug en veel ervaring.

Tevens zijn onze docenten in het bezit van een VOG en hebben zij een (Sport) EHBO cursus gevolgd. Ook is er op locatie een specifieke sport EHBO kist aanwezig.

De supervisoren van Taekwon-Do Nieuwegein zijn Kiet Tjon-A-Pauw (5e Dan) en Wouter Meijer (5e Dan) en houden o.a. toezicht op de examens.

Wedstrijden

Taekwon-Do kan recreatief worden beoefend, maar zeker ook als wedstrijdsport. Er zijn veel mogelijkheden tot deelname aan wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden in de Master Series, en het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do. Deelname aan wedstrijden altijd in overleg met de docent. Onze leraren en leden staan zowel op nationaal als internationaal vlak bekend om hun kwaliteit. Onze leden nemen regelmatig plaats in de nationale selectie van de nationale Taekwon-Do bond I.T.F. Nederland.

Geschiedenis

De oorsprong van Taekwon-Do Nieuwegein ligt binnen Taekwon-Do club In Nae Do Kwan (INDK). In 1973 werd deze club opgericht door Eric Broos. Een paar jaar later kwam Kiet Tjon-A-Pauw mee pionieren. In 1977 kwam ook James Tjin-A-Ton bij INDK. Vele jaren hebben beide de club gedraaid. In 2004 werd besloten dat James Tjin-A-Ton verantwoordelijk werd voor Utrecht en Kiet Tjon-A-Pauw voor Nieuwegein. In 2018 is Nieuwegein verder gegaan onder de naam Taekwon-Do Nieuwegein.

Proefles

Wilt u kennis maken met Taekwon-Do? Meld je aan voor een gratis proefles via deze link. Let op: proefles alleen op afspraak i.v.m. drukte. Voorkom teleurstelling en meld je dus altijd aan!