CTO Meeting I.T.F. Nederland

Geplaatst op 04-11-2019.

Utrecht, 03.11.2019 โ€“ In navolging van de Landelijke Technische Cursus van I.T.F. Nederland kwam de Commissie Techniek en Opleiding (CTO) voor de tweede keer dit seizoen bij elkaar. Vanuit Taekwon-Do Nieuwegein was Sabum Wouter aanwezig.ย 

De Commissie Techniek en Opleiding (CTO) van I.T.F. Nederland, waar onze eigen Sabum Wouter zitting in heeft, heeft als schone taak de technische uitvoering van het ITF Taekwon-Do te stroomlijnen door de hele bond. De Landelijke Technische Cursussen (LTC) zijn gericht op beoefenaars van rode band tot en met 3e Dan. Voor de instructeurs zijn er de โ€œplaquetrainingenโ€, speciaal gericht op de leraren. Naast het Taekwon-Do Technische worden op de LTCโ€™s en plaquetrainingen ย ideeรซn uitgewisseld die direct toepasbaar zijn in je eigen dojang.

De meeting begon met het doornemen van de gestelde vragen op de afgelopen Landelijke Technische Cursus van 26.10.2019. Daarnaast werd deze LTC geรซvalueerd en hoe de volgende LTC’s nog aantrekkelijke kunnen worden gemaakt voor de deelnemers. Natuurlijk werd er niet alleen maar gepraat maar werd er ook in dobok getraind.

De verschillende vormen van Step-Sparring werden gestroomlijnd en geoefend. Natuurlijk werden ook de Tuls Juche, Sam-Il, Yoo-Sin en Choi-Yong gelopen en tot in detail besproken. Mooi om te zien was hoe in goed overleg, met ruimte voor iedereen om zijn inbreng te bespreken, alle details werden besproken en zo iedereen technisch รฉรฉn lijn te krijgen.

Na het “fysieke” deel werd er ook gesproken over de komende Plaquetraining van 2 februari 2020, het instructeursweekend 4 en 5 april 2020ย en Landelijke Technische Cursus op 24 mei 2020.

Alle aanwezige CTO leden bedankt voor jullie inbreng, inzet en gezelligheid tijdens deze meeting!