Gupexamen 21.11.2020

Geplaatst op 25-11-2020.

NIEUWEGEIN, 21.11.2020 โ€“ Gespannen gezichten, zwetende koppies, flitsende technieken en tevreden examinatoren. Afgelopen zaterdag was het laatste gekleurde band examen dit seizoen voor onze leden in Nieuwegein. Lees gauw verder hoe het examen is verlopen.

Examenvoorbereiding in Corona-tijd

Corona of niet, de afgelopen weken hebben de Jeugd, Junioren en Senioren flink getraind! De focus lag met name op de onderdelen Tul (patronen), Saju Chagi’s, traptechnieken en non-contact Sparren. Daarnaast stond de afgelopen periode in het teken van leniger en sterker worden. We zullen niet te veel verklappen, maar dit is helemaal goed gekomen!

Boven Jezelf Uitstijgen

Om 12:00 werd de kick-off verzorgd door de jeugdleden. Onze examen assistent Alex had alle examen kandidaten al netjes laten opstellen. Zo konden Sabums Kiet, Wouter en Erwin direct van start. Traditioneel starten wij altijd met het onderdeel Saju Chagi’s. De kinderen die de vorige keer al examen hebben gedaan mochten het goede voorbeeld geven en laten zien of ze vooruit zijn gegaan. Al gauw vlogen de verschillende trappen om onze oren. Ook de kandidaten die voor het eerst examen deden mochten laten zien, dat ze qua niveau niet onder doen voor de kinderen die al wat langer trainen. Al gauw was duidelijk dat het niveau op dit onderdeel erg hoog was. Leuk om te vermelden is dat alle kandidaten uit zichzelf hun warming-up hebben gedaan!

Na flink in het zweet te zijn gewerkt bij de Saju Chagi’s was het de tijd voor de Tuls. Hier is ook een stijgende lijn te zien bij alle kandidaten. De examencommissie was hier dan ook erg tevreden over. Met name de kinderen die aanwezig zijn bij de Taekwon-Do Eliteย lesuren gaan met sprongen vooruit.

Tijd om uit te rusten was er niet bij. Na de verschillende Tuls werd er over gegaan naar het onderdeel Sparren. Ditmaal non-contact om geen risico te nemen i.v.m. corona. De kandidaten lieten verschillende scenario’s zien en hoe deze op te lossen. Daarnaast werd ook de conditie op de proef gesteld.

Een examen is pas echt een examen als de gevreesde push-up challenge op het programma staat. Het was voor sommige even strijden, maar gelukkig wist iedereen de minimum aantal push-ups te halen. Sommige wisten zelfs al extra push-ups eruit te persen!

Uitslag van het Jeugd Examen

Na 2 uur examineren was het tijd voor een welverdiend pauze moment en trok de examencommissie zich terug om het examen te bespreken. Sabum Kiet gaf per examenkandidaat aan wat de resultaten waren. Helaas wist niet iedereen het examen succesvol af te ronden. Aan deze kandidaten is het nu om hun doorzettingsvermogen en onbedwingbare geest te tonen, zoals beschreven in de Tenets van Taekwon-Do. Taekwon-Do is namelijk veel meer dan alleen stoten of trappen. De kandidaten welke succesvol het examen wisten af te ronden kregen hun certificaten overhandigd en in de zaal werden vervolgens alle strepen en banden uitgereikt.

Gupexamen Jeugd | Taekwon-Do Nieuwegein

Junioren en Senioren

Direct na de Jeugd was het de beurt aan de Junioren en Senioren. Ook hier werd gestart met de verschillende Saju Chagi’s. Naast de beschreven varianten uit de handboeken werden de kandidaten ook verrast met wat “extra” varianten. Al snel werden de gezichten wat roder en stond het zweet op de voorhoofden. Meteen werd er over gegaan op het onderdeel Tul. Waarbij minstens 3 verschillende Tuls moesten worden gedemonstreerd. Natuurlijk mochten de verschillende non-contact sparring drills niet ontbreken. Na meerdere ronden sparren werd ook hier afgrond met de push-up challenge. Uiteraard voor deze groep ook geen probleem.

Bij deze groep kon de examencommissie snel tot een oordeel komen: iedereen is vooruit gegaan, en dus geslaagd voor het examen.

Gupexamen Junioren | Taekwon-Do Nieuwegein

Voorbeeld

Alle examenkandidaten hebben het beste in zich zelf naar boven weten te halen. Voor sommige was het net niet genoeg om een nieuwe graduatie te behalen, voor andere wel. Niet de graduatie is het belangrijkste, maar dat je vooruit gaat en jezelf constant blijft verbeteren. Elke stap, hoe klein soms ook, is vooruit gang. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen op het volgende examen, mits goed voorbereid, weer volgende stappen kan gaan zetten. Wij zijn in ieder geval op iedereen ontzettend trots

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe graduatie en geniet van de prestatie!