Nationale Sportweek 2021

Geplaatst op 19-09-2021.

NIEUWEGEIN, 17.09.2021 โ€“ Wij mochten de Nationale Sportweek van NOC*NSF aftrappen met Taekwon-Do clinics in Nieuwegein bij Basisschool de Schouw. Ook kwam de radio van RTV Utrecht kwam langs om ons en SportID teย interviewen. Een mooie gelegenheid om onze prachtige Martial Art te promoten bij een groter publiek.

Nieuwegein Host City Nationale Sportweek

Voor het derde jaar op rij is Nieuwegein Host City van de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Vorige jaar gaven wij workshops en clinics op de Willem Alexander school, en dit jaar op basisschool de Schouw. Met een stralende zon konden meerdere groepen kennismaken met Taekwon-Do.

Na een korte introductie werden de kids aan het werk gezet door Boosabum Jordie en Sabum Wouter. Begonnen werd met enkele Koreaanse termen en oefeningen om samenwerken te bevorderen. Daarna was het tijd om los te gaan met verschillende oefeningen op de stoot en trap kussens. Ronde trappen, zijwaartse trappen, blitzen en nog veel meer!

Taekwon-Do op de Radio

Taekwon-Do is zoveel meer dan “trappen en stoten”. Daarom kwam de radio tak van RTV Utrecht langs om een kijkje te nemen. De bevlogen verslaggever Robert Jan interviewde daar Sabum Wouter en enkele kids van de basisschool. Ook was SportID aanwezig om meer te vertellen over de Nationale Sportweek. Het interview is hier terug te luisteren.

Hieronder een quote vanuit het interview over onze clinic.

“Geweldig, mooi om te zien dat de kinderen zo fanatiek meedoen. Dit is waar het om gaat: plezier hebben met elkaar en lekker bewegen.”

Cees van Rootselaar, Coordinator SportID Nieuwegein en Bondscoach van de Heren Rolstoelbasketballers.

De “Do” van Taekwon-Do

Taekwon-Do is in Nederland een relatief kleine sport. Het was dan ook een mooie gelegenheid om op de regionale radio onze Martial Art te promoten. Wij onderscheiden ons als Martial Art door het mentale gedeelte, de Do, even belangrijk te vinden als het fysieke gedeelte. Onderdeel van de “Do” zijn onzeย Tenets. Lees hier meer over onze Tenets.