CTO Meeting in Nieuwegein

Geplaatst op 13-02-2022.

NIEUWEGEIN, 13.02.2022 โ€“ Zondag kwam de Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) van I.T.F. Nederland bijeen in onze zaal in Nieuwegein. Onder leiding van Grand Master Willy van de Mortel (Difesa) werd er samen getraind. Sabum Wouter was er ook bij als CTO lid.

Samen Tuls Lopen

Sinds de laatste CTO bijeenkomst van juli 2021 heeft Nederland wederom in een lockdown gezeten. Gelukkig kon er na lange tijd weer samen getraind worden. Insteek was om deze meeting vooral te gebruiken om veel Tuls (patronen) te lopen. Niet te veel verzanden in details, maar uren maken in Dobok. Iedereen die Grand Master Willy een beetje kent weet dat dit een van zijn specialiteiten is.

Met รฉรฉn Grand Master, twee Masters en 4 Sabums was het een mooi gezelschap. Na de koffie nam Grand Master Willy het voortouw en werd gestart met het lopen van alle 24 tuls. Na Chon-Ji, Dan-Gun, Do-San, Won-Hyo en Yul-Gok werd er overgeschakeld naar Juche tot Tong-Il. Hier en daar werden verschillende technische details besproken en geoefend. Daarna werden alle Tuls in omgekeerde volgorde gelopen. In totaal werden er 36 Tuls gelopen. Niet verkeerd!

Planning seizoen 2022-2023

Na 2 uur praktisch bezig te zijn geweest konden wij even snel omkleden en werd tijdens de koffie en gebak vooruit gekeken naar het komende seizoen. De eerst volgende evenementen zijn de Plaque Training in Maart en de Landelijke Technische Cursus in Mei.

Be prepared

Het was fijn om weer met het bijna complete CTO samen te kunnen trainen. CTO collegaโ€™s bedankt voor jullie komst. ITF Nederland wij zijn klaar voor de komende CTO evenementen!