CB19NL Toernooi in Nieuwegein

Geplaatst op 12-03-2022.

NIEUWEGEIN, 12.03.2022 – Na het enkele keren moeten uitstellen vanwege de lockdowns was het zaterdag dan eindelijk zover: het eerste CB19NL Toernooi in Nieuwegein. Veel wedstrijden draaien, ervaring op doen en natuurlijk veel plezier!

Wedstrijden, Ervaring en Lachen

De afgelopen twee jaar hebben wij helaas niet veel toernooien kunnen draaien. Eind 2021 konden wij nog net voor de lockdown meedoen aan de Open Noord West Veluwe maar dat was het dan. Binnen CB19NL ontstond het idee om onze leden meer wedstrijden voor te schotelen. Zaterdag was het dan eindelijk zover: ons eigen eerste CB19NL Toernooi in onze eigen zaal in Nieuwegein.

Om 09:30 stonden meer dan 70 deelnemers opgesteld in de zaal. Kort werd iedereen welkom geheten en werd de opening verzorgd. Daarna werd er een gezamenlijke warming-up gedaan door Sabum Wouter. Alle gewrichten en spieren lekker los kon er gestart worden.

Traditioneel werd er gestart met het onderdeel Tul. Het unieke aan ons toernooi is dat elk onderdeel in pouletjes afgewerkt wordt. Dit betekend meer partijen dan bij de andere toernooien. Zowel het niveau als het tempo was super. Nu één uur waren alle Tul Poules klaar.

CB19NL Toernooi Maart 2022 Taekwon-Do Nieuwegein

In de middag stonden de onderdelen springen en Sparren op het programma. Bij het onderdeel springen was het hoogte punt de junioren/senioren poule. Onze eigen Milo wist maar liefst een hoogte van 265cm te halen! Ter indicatie dit is hoger dan de starthoogte van het Wereld Kampioenschap. Bij het Sparren werden mooie partijen gedraaid, waarbij het respect voor elkaar groot was. Natuurlijk werd de lunch ook door CB19NL verzorgd.

Aan het einde van de dag kregen alle deelnemers een mooie CB19NL medaille. De poule winnaars werden naar voren geroepen en namen hun bekers in ontvangst. Natuurlijk werd er ook een groepsfoto gemaakt. Om 16:15 kon iedereen richting huis.

Donatie aan Goed Doel

Naast samen trainen, wedstrijden bezoeken en leren van elkaar zet CB19NL zich ook maatschappelijk in. Alle opbrengsten van ons toernooi hebben wij gedoneerd aan Team Solovey van Oleg, Katya en Vitali Solovey uit Oekraïne. In 2017 gaven Oleg en Katya nog in Nederland een Seminar georganiseerd door o.a. Jair en Wouter.

De sportschool van Oleg en Katya ligt in Oekraïne. Op dit moment is hun Dojang omgebouwd tot onderkomen voor vluchtelingen en leden waarvan hun huis onbegaanbaar is door de oorlog.