Open Noord West Veluwe 2022

Geplaatst op 11-06-2022.

ELBURG, 11.06.2022 – Vorig jaar was het de opening van het wedstrijd seizoen en vandaag de afsluiting; De Open Noord West Veluwe. Vanuit Nieuwegein en Vathorst vertrokken in alle vroegte 8 fanatieke deelnemers, 5 scheidsrechters en 1 coach richting Elburg voor de “Open Noord West Veluwe 2022”. Wij waren zoals gebruikelijk aanwezig als onderdeel van CB19NL en streden gezamenlijk om de ereplaatsen.

Early Birds

Meedoen aan toernooien betekend meestal vroeg opstaan. Deze keer was dat niet anders. Stipt om 07:00 werden de tassen in de kofferbak gegooid en vertrokken wij gezamenlijk richting Elburg. Aangekomen in Elburg werden de polsbandjes uitgedeeld en ook kwamen onze scheidsrechters en CB19NL familie leden aan. Snel naar de weging en meting.

Groepsfoto ONWV 2022

Taekwon-Do Family

Bij de weging werd duidelijk dat iedereen netjes op gewicht was. Hierna kon rustig gestart worden met de warming-up. De ervaren deelnemers namen de debutanten onder hun hoede om zo de ergste spanning beetje af te laten nemen. Voordat het toernooi officieel werd gestart hadden wij vanuit CB19NL een presentje voor TS Martowiro vanwege hun 50-jarige jubileum. Wat erg werd gewaardeerd.

CB19NL presentje 50-jarig jubileum TSM

Na het opstellen en openingswoord waren de jeugdleden aan de beurt om hun progressie te laten zien. Voor Ming-Dang en Wencke was het hun debuut. De eerste partijen was de spanning nog zichtbaar, maar ze groeide elke partij. Helaas geen prijzen maar het moeilijkste hebben ze overwonnen: namelijk beslissen om een keer mee te doen. Ze hebben de smaak te pakken en zijn er volgende keer weer bij.

Dat onze leden Tul kunnen lopen wisten wij al en dat begint steeds meer op te vallen bij andere scholen. Hoogte punt was de finale tussen onze eigen Emily en Mai-Linh. Op het vorige toernooi (de FlevoCup) was Mai-Linh iets scherper en nu waren de rollen omgedraaid en wist Emily de winst naar zich toe te trekken.

Na alle toernooien dit jaar gewonnen te hebben wist Bryan in een sterke poule deze ronde een mooie 3e plaats te behalen. Ilyas werd net voor de prijzen uitgeschakeld net als Amani.

No Guts No Glory

Na mooie resultaten konden de beschermers aan. Tijd om te sparren! Op dit onderdeel is de progressie de laatste maanden groot geweest. Nu was het tijd om dit om te zetten in resultaten. Amani vocht voor wat ze waard was, maar in een nieuwe poule was het niet genoeg om in de prijzen te vallen. Ilyas wist door te stoten tot de finale en het resultaat was een verdiende tweede prijs. Mai-Linh wist in een super spannende partij Emily net te verslaan om de 3e plaats. Milo wist in een spannende partij zijn snelle tegenstander uit te schakelen met goed getimede stoten. In de finale vergat hij helaas zijn benen te gebruiken en gaf zo onnodig de eindzege weg.

Teamwork Makes The Dream Work

Zonder scheidsrechters kunnen er geen toernooi georganiseerd worden. Wij willen dan ook Bob, Tim, Danny, Ariecke, Peter en alle andere CB19NL scheidsrechters bedanken voor hun tijd en inzet. Een hele weekenddag opofferen om andere te kunnen laten excelleren is niet vanzelfsprekend!

Progress Each Day Adds Up To Big Results

CB19NL werd met 29 medailles uiteindelijke 3e in de overall ranking. De resultaten voor de leden uit Nieuwegein waren als volgt:

Tuls:
🥇 Emilie
🥈 Mai-Linh
🥉 Bryan

Sparren:
🥈 Ilyas
🥈 Milo
🥉 Mai-Linh