FlevoCup 2023: Medailleregen

Geplaatst op 07-03-2023.

Zeewolde, 05.03.2023 โ€“ Afgelopen weekend stond de FlevoCup 2023 op het programma in Zeewolde. Ondanks de lange dag werd het een zeer succesvolle dag voor Taekwon-Do Nieuwegein en de CB19NL familie. In totaal werden maar liefst 37 medailles en bekers gewonnen!

Na een succesvol begin van het wedstrijdjaar 2023 op de Open Dutch werd met 26 deelnemers, waarvan 7 uit Nieuwegein in de vroege ochtend naar Zeewolde gereden. Natuurlijk was onze eigen Aleksander als scheidsrechter actief. Dank daarvoor!

FlevoCup 2023 | Taekwon-Do Nieuwegein

Na een kleine omweg via Harderwijk waren wij ruimschoots op tijd aanwezig. Snel omkleden en richting de weging. Gelukkig was iedereen op gewicht. Hier en daar werden wat ego’s gestreeld door de positieve uitslag op de wegschaal. In ieder geval een goed begin van de dag.

De Zoektocht naar de Perfecte Tul

Na iet wat vertraging werd de dag begonnen met het onderdeel Tul. That means business. Om maar meteen met de deur in huis te vallen de resultaten waren geweldig. Bryan, Emily en Jazzlynn wonnen met duidelijke cijfers hun poules. Bryan is inmiddels al meer dan een jaar ongeslagen en Jazzlynn wist haar teamgenootjes voor het EK te verslaan. Een mooie opsteker richting het Europees Kampioenschap eind April. In de poule van Emily werd Mailinh tweede en werd het podium helemaal CB19NL door Cheyenne haar derde plaats. Ook Danny werd knap tweede in een poule waar ook Tim D in meedeed. Helaas geen prijs voor Milo en Tim N.

Sparren en Springen

Bij de onderdelen Sparren en Springen waren de resultaten goed, maar net iets minder dan bij de Tuls. Danny, Tim, Emily en Bryan werden knap tweede. Iedereen heeft gestreden voor wat ze waard waren. Tim D wist uiteindelijk een derde plaats te veroveren. Bij het springen werd geen eremetaal behaald.

Uitpuilende Prijzenkast

In totaal wist de CB19NL familie maar liefst 37 bekers mee naar huis te nemen! Maar liefst 15 keer goud, 13 keer zilver en 9 keer brons. Een prachtig resultaat. Het proces betekend veel meer dan de resultaten en wij kunnen zeer tevreden zijn. Als coaches een genot om deze groep te mogen coachen. De volgende halte van de CB19NL familie is de gezamenlijke training bij Taekwon-Do School Amsterdam op zaterdag 18 maart.