Interview RTV U – Nationale Sportweek 2023

Geplaatst op 19-09-2023.

NIEUWEGEIN, 18.09.2023 – Maandag gaven Boosabum’s Jordie en Tim verschillende kennismakingslessen aan leerlingen uit de brugklassen tijdens de Nationale Sportweek. Ook werden Sabum Kiet en Tim geïnterviewd door de radio tak van RTV Utrecht.

Al enkele jaren doen wij als club mee aan de Nationale Sportweek. Bijvoorbeeld tijdens de editie van 2021 waarbij toevallig ook de Radio langs kwam. Het thema van dit jaar zijn de leerlingen uit de brugklas.

Leerlingen uit de Brugklas aan het Sporten Krijgen

“Kinderen die van de basisschool naar de middelbare school gaan: dat is de groep die het vaakst stopt met sporten of stopt bij een vereniging. Dan komt het niet meer uit in hun planning met school, werk en vrienden. Of ze doen een sport al jaren en vinden het opeens niet meer leuk.””,

Frouke Kleijn, buurtsportcoach in Nieuwegein

Klijn hoopt dat de Nieuwegeinse sportdag, die zij samen met anderen heeft georganiseerd, kinderen enthousiast kan maken. En dat hoopt Kiet Tjon-A-Pauw, hoofdtrainer bij Taekwon-Do Nieuwegein, eigenlijk ook. Hij geeft al jaren les in zijn tak van sport, en zijn vereniging presenteert zich vandaag ook op het sportpark. “Ik vind zelf dat het onderwijssysteem hier veel te belastend en te stressend is, en vooral als ze de stap maken van de basis- naar de middelbare school. Ze komen in een soort dip terecht en dat vacuüm moeten wij proberen op te vangen.”

Wil je het hele verslag en radio interview terug lezen of luisteren? Klink dan hier op de link.