FlevoCup 2024: Prijzen pakken in Almere

Geplaatst op 03-03-2024.

ALMERE, 03.03.2024 โ€“ Na de Open Dutch was het tijd om af te reizen richting Almere voor de FlevoCup 2024. Met 322 deelnemers zou het binnen halen van prijzen niet eenvoudig worden. Met 12 deelnemers, 3 coaches en 2 scheidsrechters ging wij de uitdaging aan!

FlevoCup 2024 | Taekwon-Do Nieuwegein

Everybody knows the Drill

Met een leuke mix van ervaren deelnemers en debutanten gingen wij in alle vroegte richting Almeren. Inmiddels weten al onze deelnemers precies hoe een toernooi werkt. Bij aankomst gingen wij direct door naar de weging/meting waarbij iedereen zonder problemen doorheen kwam. Daarna even rustig zitten, ontbijten en beginnen aan de opwarming. Mooie hierbij is dat de ervaren deelnemers de debutanten op sleeptouw namen.

It never gets Easier, You Just got Better

De ochtend begon dit keer als afwisseling met het onderdeel Springen. Hier deed alleen Mailinh mee. Normaal gesproken is de start hoogte geen probleem, maar door een ongelukkige afzet wist Mailinh de plank wel te raken maar niet om te klappen. Tevens direct een zere teen…. Dit was niet het begin waar we op hadden gehoopt. Zeker niet omdat het onderdeel Tuls direct daarna van start zou gaan.

In dezelfde poule als Mailinh zat Emily. Beide meiden behoren elk toernooi tot de kanshebbers voor het ere metaal. Mailinh herstelde zich goed en wist overtuigend de eerste en tweede ronde door te komen. Emily kwam iets te laat op stoom, waardoor ze helaas in de eerste ronde verloor. Wel mocht ze in de herkansingsronde meedingen voor de derde plaats. Uiteindelijk werd Mailinh knap eerste, en herpakte Emily zich door een derde plaats te bemachtigen.

Groepsfoto Taekwon-Do Nieuwegein | Flevocup 2024

Wencke en Yasmeen waren onder tussen ook gestart met het onderdeel Tul. Yasmeen zat als gele streep bij gele banders, wat het voor haar net iets spannender maakte. Ondanks de spanning liep ze erg nette tuls en werd ze tot haar eigen verrassing eerste in haar poule. Gefeliciteerd! Wencke liep solide en wist zonder al te veel problemen de finale te halen. Stresskip als Wencke is wilde ze van de scheidsrechters tot in de puntjes weten hoe de finale zou verlopen. Hier viel alle spanning van haar af en werd ook Wencke eerste!

Yasmeen | Flevocup 2024

Mike, Milan en Leandra deden ook weer mee. Voor alle drie is het pas hun eerste wedstrijd seizoen. Alle drie liepen hartstikke netjes. Allemaal wisten ze een paar rondjes door te komen, maar kwamen ze helaas net te kort voor het ere metaal. Wel ontzettende progressie hebben jullie geboekt!

Boosabum Tim zit volop in zijn voorbereiding voor het Europees Kampioenschap Taekwon-Do in Polen eind April. Deze keer mocht hij aantreden tegen een Oekraรฏense tegenstander. Met een paar goede Tuls, met hier en daar een schoonheidsfoutje, werd Tim overtuigend eerste. Wederom een goede stap richting het EK.

Tim | Flevocup 2024

Ilyas was na een korte onderbreken ook weer van de partij. De afgelopen periode heeft hij hard getraind op de onderdelen Tuls en Sparring. Gelukkig was dit terug te zien. Het was nog niet helemaal op het punt waar we naar toe willen, maar de progressie was wel duidelijk zichtbaar. Ga zo door Ilyas.

Als laatste mochten Dennis en Eveline aantreden. Beide debutanten en ook nog eens partners….. als dat maar goed zou gaan. Alle gekheid op een stokje, het ging prima. Dennis wist zelfs een tweede plaats te bemachtigen. Voor beide een mooi debuut.

Turn your Sparring into Play, but Always play Seriously

Na allemaal prima resultaten bij het onderdeel Tul bestond het middag gedeelte uit Sparring. De afgelopen periode is een beging gemaakt om hier specifieker op te trainen. Hier en daar kwamen er voorzichtig al wat resultaten bovendrijven.

Emily, Bryan en Yasmeen werden in hun poules tweede. Milan en Mailinh werden derde. De komende periode zullen de partijen worden geanalyseerd en zal er gekeken worden welke punten kunnen worden verbeterd richting de volgende toernooien.

Alone we can do so Little; Together we can do so Much

Natuurlijk kunnen wij het niet allemaal alleen. Daarom willen wij alle ouders en supporters bedanken voor het aanmoedigen van alle deelnemers. Speciale dank aan Boosabums Ashin en Ixora voor het willen scheidsrechteren. Een hele weekenddag geconcentreerd beoordelen is niet makkelijk. Nogmaals dank. Natuurlijk ook dank aan alle coaches en deelnemers. Wij zijn trots op dit team.

Proper Preparation Prevents Poor Performance

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Open Noord West Veluwe 2024 in volle gang. Op 30 maart gaan wij weer het beste van onszelf laten zien. Succes allemaal met de voorbereidingen!