CB19NL Training “The Geina Session”

Geplaatst op 12-11-2019.

NIEUWEGEIN, 09.11.2019 โ€“ Tul, Springen, sportpsychologie en sparring: de derde CB19NL training stond weer bol van mooie onderwerpen! Deze sessie was in de dojang van Taekwon-Do Nieuwegein, en de voltallige CB19NL familie was aanwezig. De training werd verzorgd door Euclides, Iwan, Jackie, Nathan, Helena, Jair en Wouter.

 

Na de kick-off van het seizoen bij Taekwon-Do Academy Nimjae in Krimpen a/d IJssel, de tweede sessie bij Taekwon-Do School Amsterdam, kwam Team CB19NL deze keer bijeen in Nieuwegein. Na de Battle of the Lowlands, de NRW Open en het Europees Kampioenschap I.T.F. Taekwon-Do was er genoeg stof te behandelen richting het Nederlands Kampioenschap I.T.F. Taekwon-Do. Vanuit Taekwon-Do Nieuwegein waren Ilyas, Julian, Mohamed, Alex, Danny, Wail en Bobby aanwezig.

Technische Details

Terwijl de zaal nog open moest gaan verzamelde jong en oud vanย de CB19NL familie zich al op het plein voor de zaal. Nadat de zaal open was en iedereen binnendruppelde, ontstond er lichte paniek toen bleek dat er geen koffie aanwezig was. Gelukkig werd hier snel actie op ondernomen en keerde de rust terug, hoewel Boosabum Jair de hele dag wat last had van het “cafeรฏne” tekort. Hierna trapte Jair het feestje af met de warming-up en werd de groep verdeeld voor het onderdeel Tul. Vol enthousiasme ging hij in op de vezels van de technische uitvoering van de Tuls. Het mooie van CB19NL is dat door de samenwerking elke graduatie zijn eigen instructeur had en vol enthousiasme aan de slag kon met de Tuls en alle details. De deelnemers waren dan ook blij met deze รฉรฉn-op-รฉรฉn aandacht!

Boosabum Euclides had naast zijn kennis ook alles uit de kast gehaald en wist ons te verrassen met enkele technische hulpmiddelen zoals een TV voor de analyse en natuurlijk mocht de iPad ook niet ontbreken.

Springen en Pre-Arranged Sparring

Op het Nederlands Kampioenschap staat zoals elk jaar ook het springen op het programma. Naast de verschillende details om hoger te springen, werden natuurlijk ook de procedures besproken in drie verschillende groepen. Ook hier stond de persoonlijke aandacht voorop. Terwijl het grootste deel van de groep hiermee bezig was waren ook twee pre-arranged team in volle voorbereiding voor een demo later op de dag.

Lunch

Na het “technische” ochtend gedeelte was het tijd om de batterij op te laden met een heerlijke lunch. Welke door Taekwon-Do Nieuwegein en de CB19NL vrijwilligers werd verzorgd.

Motivatie

Vast onderdeel van de CB19NL trainingen is een onderwerp uit de sportpsychologie. Jair ging in verder op het onderwerp van vorige sessie. Sommige jonkies wisten nog precies wat er vorige keer werd besproken en begrepen ook de variatie op het onderwerp tijdens deze sessie. Door sportpsychologie op gestructureerde wijze te integreren in de sessies geven wij de CB19NL’ers een extra tool om zich te kunnen blijven ontwikkelen tijdens, en na, hun wedstrijdcarriere.

Sparring

Bij het sparren werden variaties op de klassieke combinaties van de vorige sessie verder uitgewerkt, zowel aanvallend als verdedigend. Natuurlijk in constant veranderende situaties. Dit gaf een extra dimensie aan de sparring sessie. Deze keer waren ook onze vrienden uit het Kenpo Karate aanwezig.ย Groot voordeel van het samen trainen met leden van andere clubs en andere stijlen is natuurlijk dat je telkens weer nieuwe tegenstanders tegenkomt die je niet zo goed kent als je vaste clubmaatjes. En je hebt ze in alle soorten en maten! Het is een waar genot om te zien hoe ze met elkaar omgaan en van elkaar leren.

Demonstratie Pre-Arranged

Als laatste onderdeel mochten de pre-arranged teams voor een volle zaal met deelnemers, ouders en trainings hun routine laten zien. Dit was natuurlijk een groot succes en zeer leuk om te zien.

Qua voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap I.T.F. Taekwon-Do zit het wel goed en we kijken er naar uit.

De volgende CB19NL sessie staat gepland bij de familie in Delft op 14 december. We hebben er nu al zin in!