Taekwon-Do in Coronatijdperk: Terugblik & Toekomst

Geplaatst op 16-06-2020.

NIEUWEGEIN, 16.06.2020 โ€“ Het was even schakelen de afgelopen periode: online trainingen, YouTube lessen, buitentrainingen en webinars; als club zijn we volop bezig gebleven met Taekwon-Do trainingen in tijden van corona. De afgelopen periode was een periode van tegenspoed maar zeker ook van kansen. Het ziet er naar uit dat we vanaf 1 juli weer binnen kunnen trainen in ons eigen pand en het aftellen is begonnen.ย 

Allereerst wat fijn dat we jullie hebben kunnen blijven zien tijdens de verschillende trainingen! Zowel online, als bij de buitentrainingen was het “community gevoel” sterk aanwezig. Als club zijn we erg onder de indruk van jullie doorzettingsvermogen in deze moeilijke periode en vonden wij het hartverwarmend om te zien dat vrijwel iedereen lid is gebleven. Ontzettend bedankt hiervoor! Gelukkig hebben we ook weer nieuwe leden binnen zien stromen. De toekomst zien we dan ook positief in, want een ding is zeker: samen komen we hier sterker uit. Immers bewegen is gezond.

Online en buiten blijven trainen

De lockdown kwam bij iedereen hard binnen. Om onze leden tegemoet te komen hebben wij een tijdelijke contributiepauze ingelast en werd gestart met het geven vanย online trainingen. Live trianingen voor jeugd, junioren en senioren en voor de allerjongste aparte YouTube trainingen. Het was even wennen, maar met aangepaste oefenvormen wisten de leraren leuke en interessante lessen aan te bieden die goed werden ontvangen door de leden. Inmiddels hebben wij een complete draagbare filmstudie met 4k video’s, extra beeldschermen en draadloze microfoons.

Om in de toekomst onze club lockdown-proof te kunnen blijven draaien zijn we op de achtergrond druk bezig met het opzetten van verschillend digitaal instructiemateriaal. Denk hierbij aan de Tuls (patronen), sparringdrills, Saju-Chagi’s, zelfverdediging etc. Naast onze handboekenย de ideale manier om jullie extra te ondersteunen in jullie Taekwon-Do journey.

Onze landelijke bond, I.T.F. Nederland, gaf zelf de eerste Online Landelijke Technische Training in haar geschiedenis vanuit ons pand en de tweede zal begin juli wederom vanuit Nieuwegein gegeven worden.

Gelukkig werkte het weer de afgelopen weken mee en hebben wij op twee trainingen na (welke online zijn ingehaald) alle trainingen buiten kunnen plaats vinden. Er heeft zelfs een een heus waterballonnen gevecht met de jeugdleden plaats gevonden, waarbij de Sabums natuurlijk kansloos verloren hebben!

Lessen in de Zomer

Het lijkt erop dat veel mensen dit jaar niet op vakantie gaan of in Nederland blijven. Daarom hebben wij besloten om de gehele zomer lessen te blijven aanbieden. In welke vorm dit zal zijn, zal spoedig in de nieuwsbrief komen te staan. Wij hebben er in ieder geval zin in om door te blijven trainen, en hopelijk jullie ook!

Examens

Begin juli staan de examens gepland. In welke vorm we deze gaan doen hangt geheel af van wat al dan niet mogelijk is en het dan geldende beleid omtrent sportevenementen. Er worden diverse scenarioโ€™s uitgedacht. We zullen de scenarioโ€™s ruim van tevoren communiceren, zodat we samen goed voorbereid zijn. Ook hebben wij ons eigen YouTube kanaal gelanceerd met alle Tuls en binnenkort nog veel meer! De kids zijn in ieder geval goed op weg met het oefenen van de examenstof.

Een aantal van onze leden traint inmiddels privรฉ. Wil jij wegens corona โ€“ of om keiharde progressie te boeken natuurlijk! โ€“ ook liever privรฉles, of in een groep van maximaal 4 personen: laat het ons weten via info@taekwondo-nieuwegein.nl.

Bekijk de Tuls op het Youtube Kanaal van Taekwon-Do Nieuwegein

Screenshot van Chon-Ji Tul op ons eigen YouTube kanaal

Jeugddag en Kindervakantie Week

Op dit moment zijn we druk bezig met het uitdenken van een jeugddag. Veel mensen gaan dit jaar niet op vakantie of blijven in Nederland en daarom spelen wij ook met het idee om tijdens de zomervakantie een “kindervakantie” week te organiseren. Hierover zal spoedig meer informatie komen.

Verbouwing

De corona periode heeft ons ook de mogelijkheid gegeven om weer verder te gaan met de verbouwingen aan ons pand. In de kantine zijn sfeerlampen opgehangen, worden de werkplekken in orde gemaakt en zal de spelletjeshoek afgemaakt worden.

Bij het fitness gedeelte beneden hebben wij ook flinke stappen gezet. Zo staan de toestellen op de juiste plek en zal de vloer binnenkort vast gezet worden. Op de 1ste etage staan de cardio apparaten, wordt het kantoor afgebouwd en zal een personal training ruimte komen.

In een van de kleedkamers staat ondertussen de sauna opgesteld, komt het plafond er spoedig in en zal de trainingszaal afgemaakt worden met de aankleding van ons logo en wie weet nog meer verrassingen.

Toekomst

Wat het COVID-19 virus in de toekomst gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt er wel op dat we vanaf 1 juli weer binnen mogen trainen. Dit zal waarschijnlijk onder bepaalde voorwaarden zijn en verre vanย business as usual. De komende periode zullen wij maandelijks blijven evalueren hoe wij jullie het beste kunnen blijven ondersteunen en dat we lekker kunnen blijven sporten en trainen.

Wij kijken, ondanks alle tegenslagen, terug op een periode waarbij we als club hebben bewezen over enorm doorzettingsvermogen te beschikken en waarbij positiviteit de boventoon voert. Wij hopen dat jullie dit ook zo hebben ervaren en zien iedereen graag weer tijdens onze evenementen en trainingen.

Nogmaals iedereen bedankt voor het volgen van de lessen, het helpen verbouwen, het brengen van de kids en natuurlijk de leraren die de lessen hebben gegeven!