CTO Meeting I.T.F. Nederland

Geplaatst op 20-09-2020.

NIEUWEGEIN, 20.09.2020 โ€“ Meerdere keren per jaar komt de Commissie Techniek en Opleiding (CTO) van I.T.F. Nederland bij elkaar om het Technische Beleid te bepalen en samen te trainen. Dit keer was de CTO meeting online en Sabum Wouter was als lid van de CTO aanwezig.ย 

Commissie Techniek en Opleiding

De Commissie Techniek en Opleiding (CTO) onder leiding van Master Willy van de Mortel (Difesa Sports), van I.T.F. Nederland, heeft als taak de technische uitvoering van het ITF Taekwon-Do te stroomlijnen binnen Nederland. Onze eigen Sabum Wouter heeft zitting in deze commissie. De Landelijke Technische Cursussen (LTC) zijn gericht op beoefenaars van rode band tot en met 3e Dan. Voor de instructeurs zijn er de โ€œplaquetrainingenโ€, speciaal gericht op de leraren. Natuurlijk is het dit jaar allemaal anders i.v.m. de COVID-19 pandemie. Zo werden er al twee LTC’s online gegeven.

 

Matsogi’s en komendeย CTO Activiteiten

Jaren geleden zijn de exameneisen van I.T.F. Nederland opgesteld. Hierin zijn de verschillende spaarvormen opgenomen. De afgelopen periode werd duidelijke dat elke examinator zijn eigen ideeรซn heeft over de uitvoering. Als CTO hebben we hier naar gekeken en een eerste opzet gemaakt gebaseerd op principes om dit te verduidelijken. Binnenkort meer hier over.

Gezien de stijgende COVID-19 besmettingen zal de komende LTC op 24 oktober wederom online plaats vinden. Gelukkig heeft het CTO al wat ervaring opgedaan met het online aan bieden van de LTC. Natuurlijk hebben wij niet stilgezeten en na de positieve feedback van de afgelopen online LTC’s hebben wij weer een manier gevonden om de cursus nog interactiever te maken. Ook zullen er meerdere LTC’s tegelijkertijd plaats gaan vinden.

Ook kwam kort de I.T.F. Nederland syllabus waar Sahyun Martijn Lindeboom (Sung Zang) en Sabum Wouter aan werken ter sprake.

Tul Marathon

Natuurlijk is het belangrijk als commissielid dat je ook regelmatig in Dobok samen traint. Zo kwam Sabum Jack de Smit (Chong Do Kwan) naar ons Taekwon-Do Center om samen alle 24 tuls door te lopen. Na flink doorlopen was er zelfs tijd over om nog het vergeten patroon U-Nam te lopen. Vorige week schreven wij al een artikel over de bijzondere Tul. In totaal werden er dus 25 Tuls gelopen. Niet verkeerd op een zonnige zondagmiddag! Zeker voor herhaling vatbaar.

Alle CTO collega’s bedankt voor jullie inbreng, inzet en gezelligheid tijdens deze meeting en training!

CTO Meeting | Taekwon-Do Nieuwegein